Tűzgyújtási tilalom térkép
 
A klímaváltozás és az erdők kapcsolata
 
     
ÁSZ vizsgálat 2015
ÉSZAKERDŐ Zrt. facebook
kisvasúti projekt
Herman Ottó mozdony
Agrárgazdasági Minisztérium
Muzsikál az erdő

Hírek, események

 
2019. augusztus 23.
Kreatív pályaművek Lillafüreden

Lezárult a "Hulladékból hasznosat" címmel meghirdetett alkotói pályázat értékelése. Az ÉSZAKERDŐ Zrt. általános iskolások fa, papír, textil vagy fém és egy szabadon választott alapanyag felhasználásával készült alkotásait várta.
A pályázat várakozáson felüli, rendkívüli eredményt hozott, csaknem kétszáz alkotást juttattak el hozzánk a gyerekek...
A tájékoztató itt olvasható.

2019. augusztus 13.
Különvonat Mahócára

Az ÉSZAKERDŐ Zrt. 2019. augusztus 24-én szombaton nyárzáró vonatozást rendez Mahócára, a Lillafüredi Állami Erdei Vasút menetrend szerinti vonatok által amúgy nem járt szárnyvonalára. Vendégeink számára egy különleges programmal készülünk Mahócán, de emellett számos egyéni kikapcsolódási lehetőséget is ajánlunk Andókút és Mahóca környékén.
A programtájékoztató itt olvasható.
A rendezvény plakátja itt tekinthető meg.

2019. július 16.
Sokan kisvonatoztak a hétvégén Mahócára

Az esős idő sem szegte kedvét a turistáknak: mintegy 160-an választották hétvégi kikapcsolódásukhoz az ÉSZAKERDŐ Zrt. által fenntartott Lillafüredi Állami Erdei Vasút különvonatait, szombaton. A szerelvények Miskolc Dorottya utca állomásról indultak, és a menetrend szerinti vonatok által nem járt Mahócai szárnyvonalon közlekedtek, vonógépként - szokás szerint - két C-50-es kismozdony szolgált.
A rendezvényről készült beszámoló itt olvasható.

2019. június 28.


Különvonat Mahócára

Az ÉSZAKERDŐ Zrt. 2019. július 13-án szombaton ismét különvonatot indít Mahócára, a Lillafüredi Állami Erdei Vasút menetrend szerinti vonatok által amúgy nem járt szárnyvonalára. Vendégeink számára egyéni kikapcsolódási lehetőségeket kínálunk Andókút és Mahóca környékén.
A programtájékoztató itt olvasható.
A rendezvény plakátja itt tekinthető meg.

2019. június 26.
Egyesületi elismerések az ÉSZAKERDŐ munkatársainak

Az Országos Erdészeti Egyesület jubileumi, 150. vándorgyűlését a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. szervezte meg a Tolna megyei Lengyelen. Hagyományosan az ünnepi közgyűlésen adják át az egyesületi elismeréseket a kiemelkedő munkát végző szakembereknek. Decrett József emlékérmet vehetett át Fajger István, az ÉSZAKERDŐ Zrt. Telkibányai Erdészeti Igazgatóságának kerületvezető erdésze és Elismerő Oklevél kitüntetésben részesült Buday Péter a Hegyközi Erdészeti Igazgatóság igazgatója...
A díjátadásról készül tájékoztató itt tekinthető meg.

2019. június 21.
Elkezdődött az Erdei Vándortábor a Zemplénben

Az ÉSZAKERDŐ Zrt. idén csatlakozott az Erdei Vándortábor szervezőihez a Zempléni-hegységi útvonallal. Az első csoport a héten érkezett meg Pálházára, innen indul az egy hétig tartó vándorlásuk. A szervezők a túrázás mellett számos különleges programot is biztosítanak a gyerekek számára. A csoportok az első napon megnézik a pálházi Középkori Vízimalmot és Sütőházat, majd felülnek a Pálházi Állami Erdei Vasútra, amivel a Kemence-patak völgyében utaznak Rostalló állomásig. A tábor másik napján a Páfrány tanösvényt végigjárva kirándulnak Kőkapura, ahol a társaság munkatársa "kalauzolja" a gyerekeket az erdészek világába. Részt vesznek vadászkutyás bemutatón is, ahol a vérebek és gazdáik munkájába nyernek betekintést...
Az Erdei Vándortáborról készült tájékoztató itt tekinthető meg.
A programról szóló sajtóközlemény itt érhető el.

2019. június 19.
Szabad helyek a nyári, Csanyiki lovas napközibe

Megbetegedés okán a Csanyiki lovas napköziben a július 15-19. héten három hely, a július 22-26. héten egy hely felszabadult. Várjuk a jelentkezőket!
A nyári napközi hirdetménye itt tekinthető meg.

2019. június 17.
Múzeumok éjszakája a LÁEV-nél

A Lillafüredi Állami Erdei Vasút a korábbi évekhez hasonlóan idén is csatlakozik az országos Múzeumok Éjszakája rendezvényhez. A június 22-én szombaton megrendezésre kerülő programhoz a LÁEV idén sok újdonsággal készül. Megnyílik a látogatók előtt Diósgyőr-Majláth forgalmi telep, az érdeklődők betekinthetnek a fűtőházba, megnézhetnek egy kisvasúti kocsit alulról, de lesz vasútijármű-kiállítás, erdészeti munkagép bemutató és ügyességi feladatok is. A majláth-i programokon túl idén is lesz esti vonatozás a Fazola-kohóig, ahol további programokkal várja az érdeklődőket az erdőgazdaság és a Kohászati Gyűjtemény is.
A rendezvény plakátja itt tekinthető meg.

2019. június 7.
Lezárult az alkotói pályázat, tart az értékelés

"Hulladékból hasznosat" - ezzel a címmel hirdetett alkotói pályázatot az ÉSZAKERDŐ Zrt. általános iskolások számára. A gyerekek fa, papír, textil vagy fém és egy szabadon választott alapanyag felhasználásával készült alkotásaikkal nevezhettek május végéig.
A pályázat várakozáson felüli, rendkívüli eredményt hozott, csaknem kétszáz alkotást juttattak el hozzánk a gyerekek, a lelkes pedagógusok háttérmunkájának köszönhetően... A tájékoztató itt olvasható.

2019. május 30.
Pünkösdi zenés vonatozás Pálházán


Az ÉSZAKERDŐ Zrt. Hegyközi Erdészeti Igazgatóság a debreceni Mustang Country Linedance Club-bal közösen idén is megrendezési püskösdi zenés-táncos vonatozását Pálházáról Kőkapura. A késő délutáni, esti program során a vonaton country zene szól, valamint az állomásokon country táncosok előadása szórakoztatja az utasokat.
A rendezvény plakátja itt tekinthető meg.

2019. május 29.
Gyereknapi kisvasúti programok Budapesten és Miskolcon

A Vasúttörténeti Park gyermeknapi rendezvényén ismét bemutatkoztak Magyarország erdei vasútjai, a fővárosban. A kétnapos programon az erdőgazdasági kisvasutak képviseletében - a hagyományokhoz híven - az ÉSZAKERDŐ Zrt. munkatársai várták az érdeklődőket. A tematikus standon mindenki megismerhette az erdei vasutak turisztikai kínálatát. A gyerekek kipróbálhatták a kisvasúti szimulátort, fejtörőket oldhattak meg, puzzle-t rakhattak ki, és nagyon népszerű volt a felállított terepasztal is...
A gyermeknapról készült beszámoló itt olvasható.

2019. május 28.
"Az Év Erdésze 2019." verseny az ÉSZAKERDŐ Zrt-nél


Erdészversenyt rendezett az ÉSZAKERDŐ Zrt. Háromhután, a Mlaka rét környékén. A megmérettetés válogató is volt az országos versenyre. A versenyen a társaság 18 kerületvezető erdésze 5 versenyszámban (komplex felismerés, állományleírás és fatérfogat becslés, gyérítésjelölés, választékolás és számbavétel, trófeaminősítés) mérte össze felkészültségét.
A verseny végeredménye:
I. helyezés: Dózsa Viktor (Bódvavölgyi Erdészeti Igazgatóság) 502 pont
II. helyezés: Gór Lajos (Keletbükki Erdészeti Igazgatóság) 481 pont
III. helyezés: Panyik Tamás (Hernádvölgyi Erdészeti Igazgatóság) 474 pont
A Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. valamint az Országos Erdészeti Egyesület szervezésében 2019. június 19-20. között megrendezésre kerülő országos versenyen Dózsa Viktor kerületvezető erdész fogja képviselni az ÉSZAKERDŐ Zrt-t.
A versenyről készült képes beszámoló itt tekinthető meg.

2019. május 23.
Gyermeknapi kedvezmény a LÁEV és a PÁEV járatain


Gyermeknapon, május 26-án vasárnap kedvezményes utazási lehetőséggel várja a gyermekeket az ÉSZAKERDŐ Zrt. a Lillafüredi és a Pálházi Állami Erdei Vasút menetrend szerinti járatain. A 14 év alatti gyermekek e napon 400 Ft,-os napijegy váltása mellett korlátlan számú utazásra jogosultak a Miskolc és Garadna, valamint a Pálháza és Kőkapu között közlekedő járatokon. A hirdetmény itt olvasható.

2019. május 13.
Csaknem egymillió facsemete Borsod-Abaúj-Zemplén megyében

Az ÉSZAKERDŐ Zrt. idén tavasszal 100 hektáron végzett első kivitelt, vagyis elsőéves erdősítést, és további 70 hektáron volt szükség csemeték pótlására. Ehhez csaknem egymillió csemetét használtak fel az erdészek, a szaporítóanyag 97 százaléka őshonos lombos fafajokból (kocsánytalan tölgy, bükk, gyertyán, kislevelű hárs, magas kőris, cser, juharok, vadgyümölcsök) állt. A munkák jelentős része a 2017. áprilisában hókárt szenvedett-, valamint a folyamatos fenyőszáradás miatt kitermelt lucfenyvesek utáni területeket érintette... A sajtóközlemény itt olvasható.

2019. május 7.
Ingyenes mobil alkalmazás az ÉSZAKERDŐ Zrt.-nél

Az Agrárminisztérium támogatásával két ingyenes mobil alkalmazás készült: az "Erdőjáró" és a "Kisvasutak", melyek célja, hogy közelebb hozzák az erdőjárás és a kisvasutazás élményét az emberekhez. Az alkalmazásokat Miskolcon mutatták be. A sajtótájékoztatón dr. Nagy János, az Agrárminisztérium földügyekért felelős helyettes államtitkára; Tajthy Krisztina, az Észak-magyarországi Informatikai Klaszter igazgatója és dr. Sárhegyi Zoltán, az ÉSZAKERDŐ Zrt. felügyelő bizottságának elnöke mondott köszöntőt. A sajtóközlemény itt olvasható.

2019. május 6.
Megkezdődik a LÁEV miskolci végállomásának fejlesztése

Az ÉSZAKERDŐ Zrt. az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Programban a Kassai Gyermekvasúttal közösen még 2017-ben támogatást nyert el a kassai kisvasút és a miskolci Lillafüredi Állami Erdei Vasút (LÁEV) fejlesztésére. A LÁEV korszerűsítésének egyik fő eleme a Miskolc-Dorottya utca állomás utasforgalmi tereinek felújítása...
A A bővebb tájékoztató itt olvasható.

Lillafüredi kisvasút napja
Nyárköszöntő vonatozás Mahócára


Az ÉSZAKERDŐ Zrt. szeretettel várja Önt és Családját a Lillafüredi Állami Erdei Vasút kisvasúti napján, 2019. május 25-én, szombaton! Vendégeink számára a szárnyvonali különvonatozáson túl egyéni kikapcsolódási lehetőségeket kínálunk Andókút és Mahóca környékén.
A programtájékoztató itt olvasható.
A rendezvény plakátja itt tekinthető meg.

2019. április 29.
Vadételfőző- és Vadásznap lesz Füzérradványban

11. alkalommal rendezik meg a Vadételfőző- és Vadásznapot Füzérradványban. 2019. május 4-én, szombaton a látogatókat számos program, például vadászati- és trófea bemutató, íjászati és lovaglási lehetőség, vásárosok utcája, kézműves foglalkozás, bábelőadás várja. Az amatőr szakácsok főzőversenyen mutathatják be tudásukat. A jó hangulatról egész nap a Számadó népi zenekar gondoskodik. A rendezvény ingyenes.
A rendezvény plakátja itt tekinthető meg.

2019. április 25.
Foglalkoztató napra várja a gyerekeket az erdőgazdaság

Ingyenes foglalkoztató napot szervez gyerekeknek az ÉSZAKERDŐ Zrt. 2019. április 28-án, vasárnap 10 és 13 óra között várunk mindenkit a Lillafüredi Ökoturisztikai Központban, a Lillafüredi Állami Erdei Vasút megállójában. A gyerekek kipróbálhatják a mozdonyszimulátort, makettet készíthetnek, készségfejlesztő feladatokat oldhatnak meg, és lesz alkalmuk megismerni az Ökoturisztikai Központot is..

2019. április 25.
Ismét közlekedett a Pirostojás Expressz

Nagy sikerű gyerekprogramot szervezett húsvétkor az ÉSZAKERDŐ Zrt. A Lillafüredi Állami Erdei Vasút és a Csanyiki Erdőház Erdészeti Erdei Iskola közös rendezvényén különvonat közlekedett Andókútra, a menetrend szerinti vonatok által egyébként nem járt szárnyvonalra. A szerelvényen csaknem 120-an utaztak, többségében kisgyermekes családok.
Az eseményről készült beszámoló itt olvasható

2019. április 25.
Erdészek a Véradó Expresszen

Az elmúlt években többször szervezett véradást az ÉSZAKERDŐ Erdőgazdasági Zrt. Az állami tulajdonú erdészeti társaság dolgozói fontosnak tartják a társadalmi szerepvállalást és az önkéntességet, így húsvét előtt rendhagyó módon Véradó Expressz közlekedett a Lillafüredi Állami Erdei Vasút vonalán...
Az eseményről készült tájékoztató itt olvasható

2019. április 10.
Pirostojás Expressz

2019. április 20-án az ÉSZAKERDŐ Zrt. és a Csanyiki Erdőház Erdészeti Erdei Iskola ismét megrendezi közös húsvéti gyermekprogramját. A program keretében különvonat közlekedik Andókútra, ill. Mahócára, a Lillafüredi Állami Erdei Vasút menetrend szerinti vonatok által amúgy nem járt szárnyvonalára, valamint az erdei iskola a húsvéti ünnepkörhöz kötődő programmal várja a kicsiket és szüleiket.
A programtájékoztató itt olvasható.
A rendezvény plakátja itt tekinthető meg.

2019. április 2.
Kisvonattal a tiszta erdőért
Önkéntes szemétszedő akció a lillafüredi kisvasút környékének tisztaságáért


Az ÉSZAKERDŐ Zrt. idén is meghirdeti önkéntes szemétszedő akcióját 2019. április 6-án, szombaton a Lillafüredi Állami Erdei Vasút vonalának és környékének megtisztítása érdekében. A programra környezetünk tisztaságáért tenni akaró miskolci és nem miskolci lelkes önkéntesek jelentkezését várjuk korosztálytól függetlenül.
A programtájékoztató itt olvasható.
A rendezvény plakátja itt tekinthető meg.

2019. március 25.
Kiemelkedő részvétel a faölelési programon

Több mint 5500-an juttatták el az Erdők Világnapján, március 21-én, faölelés közben készített fotóikat az ÉSZAKERDŐ Zrt.-hez. A Nimród Kerek-Erdő Egyesület által kezdeményezett - az Agrárminisztérium és a STIHL által támogatott - programhoz az erdőgazdaság erdészeti erdei iskolái is csatlakoztak. A szervezők azt kérték a résztvevőktől, hogy egy percig öleljenek át egy fát egyedül, vagy közösen, és az erről készült fényképet küldjék el e-mailben...
Az eseményről készült tájékoztató itt olvasható.

2019. március 25.
Elismerést kapott a Hegyközi Erdészet igazgatója

Az Erdők Világnapja alkalmából, március 21-én világszerte különféle programokkal, rendezvényekkel igyekeznek felhívni a figyelmet az erdők szerepére, fontosságára. Ebből az alkalomból dr. Nagy István agrárminiszter Kismaroson erdészeti kitüntetéseket és díjakat adott át...
Az eseményről készült tájékoztató itt olvasható.

2019. március 22.
Turisztikai fejlesztések kezdődnek Borsod-Abaúj-Zemplén megyében

Hét európai uniós pályázat keretében csaknem 3,5 milliárd forint vissza nem térítendő támogatással valósulnak meg turisztikai fejlesztések országszerte, a Magyar Természetjáró Szövetség koordinálásában. A beruházásokat a Természetjáró Szövetség a területileg illetékes erdőgazdaságokkal konzorciumban hajtja végre. A részleteket kedden, Budapesten ismertették...
A tervezett fejlesztésekről készült tájékoztató itt olvasható.

2019. március 19.
Szezonkezdet a Hegyköz erdei vasútján

Az ÉSZAKERDŐ Zrt. Pálházi Állami Erdei Vasútján (PÁEV) a március 15-i nemzeti ünnep hosszú hétvégéjén kezdődött a kisvasúti szezon. A meghirdetett és a Társaság honlapján ( www.eszakerdo.hu) is elérhető tavaszi menetrend szerint április 28-ig hétvégéken és ünnepnapokon, napi három járatpárral közlekednek a PÁEV vonatai...
A PÁEV szezonkezdetéről készült tájékoztató itt olvasható.

2019. március 18.
Ünnepi elismerések borsodi erdészeknek

Az Agrárminisztérium az 1848-49-es Forradalom és Szabadságharc Évfordulója alkalmából a Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtárban rendezett ünnepséget. Ebből az alkalomból állami kitüntetéseket adott át dr. Nagy István agárminiszter...
Az eseményről készült tájékoztató itt olvasható.

2019. március 11.
Elismerés az ÉSZAKERDŐ munkatársainak

Csütörtökön este, Budapesten a Magyar Természettudományi Múzeumban adták át a Varázslatos Magyarország fotópályázat díjait... Az ÉSZAKERDŐ Zrt. két munkatársának alkotása bekerült a zsűri által legjobbnak ítélt képek közé, amelyekből fotóalbum is készült Varázslatos Magyarországunk 2018 címmel. Bózsó Gyula a "Szolgálati szarvas", Fehér János pedig "A remény rabja" című alkotásával pályázott...
Az eseményről készült tájékoztató itt olvasható.

2019. március 8.
Faölelési akció az Erdők Világnapján

A Nimród Kerek-Erdő Egyesület az Erdők Világnapján, 2019. március 21-én faölelési akciót kezdeményez az ország több pontján. Az eseményhez társaságunk is csatlakozik.
Az akció szervezésének részleteiről itt tájékozódhat.

2019. március 6.

Nőnapi kedvezmény a Lillafüredi Állami Erdei Vasúton

A közeli Nőnap alkalmából minden kedves hölgy utasunkat kedvezményes utazási lehetőséggel várjuk március 9-én szombaton a Lillafüredi Állami Erdei Vasút menetrend szerinti járatain! A kedveményről készült tájékoztató itt tekinthető meg.

2019. március 1.

B-26-os fotósvonat Mahócára

2019. március 23-án, szombaton az ÉSZAKERDŐ Zrt. különleges fotósvonatozásra várja a kisvasutak és a vasútfotózás szerelmeseit. A program főszereplője a LÁEV egyedi mozdonya, az igen ritkán látható B-26-os lesz, Mahóca célállomással.
Az előzetes regisztráció alapján a programra minden hely elkelt!
A programtájékoztató itt olvasható.

2019. február 22.
Nyáron már új fogadóépület várja az utasokat Pálházán

Új, modern fogadóépületet alakítanak ki Pálháza központjában, ami az ÉSZAKERDŐ Zrt. által fenntartott Pálházi Állami Erdei Vasút utazóközönségét is szolgálja majd. A beruházást Pálháza és Sátoraljaújhely önkormányzatainak közös konzorciumi pályázatának köszönhetően, 125 millió forintból valósítják meg. Az erdei vasút végállomása mellett fekvő városközpont komplex fejlesztése során korszerűsítik az autóbusz-megállókat, valamint egy új épületet húznak fel, ami mindenben megfelel majd a mai kor elvárásainak. A 2018. végén kezdődött beruházás a tervek szerint idén nyáron készül el. A kiszolgáló helyiségekben több üzlet és büfé is helyet kap, valamint információs pontot, mosdót, kerékpártárolót is kialakítanak majd. Az állomás épület látványterve itt tekinthető meg.

2019. február 8.
Téli kisvonatozás Pálházán, a rendezvény elmarad!

A rendezvény műszaki okok miatt ELMARAD! Ahogyan azt a programkiírásban is jeleztük, a kisvasút téli üzemre csak korlátozottan van berendezve, így a jelen körülmények között sajnos nem lehetséges a vonat biztonságos leközlekedtetése. A Zemplénben még mindig jelentős mennyiségű hó van, ami a nappali órákban megolvad, éjjel viszont ismét megfagy, így a vasúti átjárók, valamint a pálya megtisztítása - megtett erőfeszítéseink ellenére - nem biztosítható az elvárt minőségben.

2019. január 31.
Kétszer is robogott a Zúzmara Expressz Mahócára

Két egymást követő hétvégén közlekedett a Zúzmara Expressz Mahócára, a Lillafüredi Állami Erdei Vasút menetrend szerinti vonatok által nem járt szárnyvonalára. Akkora volt ugyanis az érdeklődés az ÉSZAKERDŐ Zrt. által január 19-re meghirdetett program iránt, hogy egy héttel később ismét megrendezte a vonatozást az erdészeti társaság. Erre korábban még nem volt példa. A két szombati napon összesen 300 utast regisztráltak, elsősorban gyerekes családok utaztak a Zúzmara Expresszeken...
Az eseményről készült beszámoló itt olvasható.

2019. január 28.
Cselekvési terv készült a lillafüredi és a kassai kisvasút fejlesztéséhez

Az ÉSZAKERDŐ Zrt. Lillafüredi Állami Erdei Vasút (LÁEV) és a Kassai Gyermekvasút (KDH®) az Interreg Szlovákia-Magyarország határon átnyúló EU-pályázat keretében elnyert támogatásból "RailGate" fantázianévvel dolgozik közös projektjének megvalósításán. A projekt mindkét kisvasúton elsősorban infrastrukturális fejlesztéseket tartalmaz. Kassán többek között befejezik az indulóállomás felvételi épületét, egy új kitérővágányt építenek és felújítanak egy dízelmozdonyt. Miskolcon szintén az indulóállomás újul meg, illetve épül egy új személykocsi az erdei vasút számára...
A tájékoztató itt olvasható.

2019. január 16.
Rekordszámú utas az ÉSZAKERDŐ erdei vasútjain

Átlépte a 300 ezret az ÉSZAKERDŐ Zrt. erdei vasútjainak összesített utaslétszáma 2018-ban. A Lillafüredi Állami Erdei Vasúton (LÁEV) több mint 259 ezer utast regisztráltak, a Pálházi Állami Erdei Vasúton (PÁEV) utazók száma pedig meghaladta a 41 ezret. A LÁEV-nél hosszú évtizedek óta, míg a PÁEV-nél kilenc éve nem utazott ennyi ember egy év alatt - tájékoztatott Zay Adorján, az ÉSZAKERDŐ Zrt. vezérigazgatója...
A tájékoztató itt olvasható.

2019. január 11.
Téli kisvonatozás Pálházán

Az ÉSZAKERDŐ Zrt. február 9-én szombaton idén is megrendezi téli kisvonatozását a Pálházi Állami Erdei Vasúton. A programra a zempléni erdők és a régmúlt időket idéző erdei vasutak szerelmeseit egyaránt várjuk! Résztvevőink remélhetőleg szép fehér ruhába öltözött téli tájban vonatozhatnak majd Kőkapun át Rostallóig, ill. vehetnek részt egy érdekességekben bővelkedő erdei sétán, vagy téli fotósvonatunkon.
A programtájékoztató itt olvasható.
A rendezvény plakátja itt tekinthető meg.

2019. január 8.
Zúzmara Expressz Mahócára

2019. január 19-én az ÉSZAKERDŐ Zrt. ismét elindítja hagyományos téli különvonatát Mahócára, a Lillafüredi Állami Erdei Vasút menetrend szerinti vonatok által amúgy nem járt szárnyvonalára. A várhatóan szép téli tájban való vonatozás mellé egyéni kikapcsolódási lehetőségeket ajánlunk utasainknak.
A nagy érdeklődésre való tekintettel a programot egy héttel később, január 26-án is megrendezzük!
A programtájékoztató itt olvasható.
A rendezvény plakátja itt tekinthető meg.

2019. január 2.
Megjelent az ÉSZAKERDŐ erdei vasútjainak 2019-es programkínálata

Csaknem kéttucatnyi programot terveznek az ÉSZAKERDŐ Zrt. erdei vasútjai 2019-ben. Minden évszakban változatos, érdekes rendezvényekkel várja az új évben is az utasokat az erdőgazdaság. A Lillafüredi Állami Erdei Vasúton január 19-én indul a rendezvénysorozat, akkor a Zúzmara Expressz közlekedik Mahócára. A Pálházi Állami Erdei Vasút első programja pedig a február 9-i, Téli zempléni vonatozás lesz. Akárcsak idén, úgy 2019-ben is rendeznek majd kisvasúti napot mindkét erdei vasúton. Ismét lesznek szarvasbőgés-hallgató vonatozások, közlekednek fotós szerelvények, és természetesen a Mikulás-programok sem maradnak el. A rendezvényeken való részvételhez jellemzően előzetes regisztráció szükséges. A társaságnál abban bíznak, hogy 2019-ben is sokan választják majd a kisvasúti programokat.
Az eseménynaptár itt tekinthető meg.

Hírek, események archívuma 2018.
Hírek, események archívuma 2017.
Hírek, események archívuma 2016.
Hírek, események archívuma 2015.

 
ÉSZAKERDŐ Zrt. © 2011. | Jogi, adatvédelmi nyilatkozat | Honlap térkép | Elérhetőség
Adatvédelmi és Adatkezelési Szabályzat | Adatvédelmi tájékoztató | Adatvédelmi tájékoztató 5. sz. melléklet