Tűzgyújtási tilalom térkép
  Időkép webkamerája
a Lillafüred - Zsófia-kilátóról
 
   
     
   
     
ÁSZ vizsgálat 2015
ÉSZAKERDŐ Zrt. facebook
kisvasúti projekt
Agrárminisztérium
Muzsikál az erdő
A Mi Erdőnk

Hírek, események

 
2023. május 23.
Gyermeknapi kedvezmény a LÁEV és a PÁEV járatain

Gyermeknap 2023 A lillafüredi és a pálházi erdei vasutak idén is kedvezményes utazási lehetőséggel várják gyermek utasaikat a május 28-i Gyermeknapon. A 14 év alatti gyermek utasok e napon 700 forintos napijegy váltása mellett korlátlat számú utazásra jogosultak a menetrend szerinti járatokon.

A tájékoztató itt olvasható.


2023. május 2.
Király Béla, a Lillafüredi Erdészet munkatársa nyerte az ÉSZAKERDŐ versenyét

LÁEV átadó Az ÉSZAKERDŐ Zrt. a Telkibányai Erdészeti Igazgatóság területén rendezte meg az "Év erdésze" verseny házi válogatóját. A Gunyakúti vadászház környezetében - a megszokott módon - összetett versenypályát alakítottak ki a szervezők. A társadalom, és ez által a társaság menedzsmentje által is elvárt erdőgazdálkodási szemlélet beépítése a gyakorlati munkába jól láthatóan nem okozott gondot a szakszemélyzetnek, a megoldások a döntő többség hasonló gondolkodását igazolták vissza. Számos versenyszámban alakult ki rendkívül szoros eredmény, illetve holtverseny is többször előfordult. Kiemelendő, hogy a szakmai- és a vonatkozó jogszabályi ismeretekről szóló tesztkérdésekre a versenyzők többsége jó eredménnyel válaszolt....
A teljes cikk itt olvasható.

2023. április 28.
Átadták a felújított Lillafüredi Állami Erdei Vasutat

LÁEV átadó Befejeződött az ÉSZAKERDŐ Erdőgazdasági Zrt. által fenntartott Lillafüredi Állami Erdei Vasút felújítása. A hazai forrásból, csaknem 4,3 milliárd forintból megvalósult rekonstrukció keretében teljes egészében megújult a Miskolc-Dorottya utca - Papírgyár - Lillafüred - Garadna fővonal. A régi vágány elbontása után új pályát építettek, megújult a vízelvezetés, számos nagyműtárgy, valamint a két biztosítóberendezés, ami a majláthi és a lillafüredi fénysorompókat foglalja magába. Teljes felújításon estek át az állomási felvételi épületek, és a vasútüzemeltetés kiszolgáló létesítményei...
A teljes cikk itt olvasható.

2023. április 3.
Izgalmas látnivalók Észak-Magyarországon

Zsófia Kilátó kicsi Tavaly az ÉSZAKERDŐ Erdőgazdasági Zrt. lillafüredi Zsófia-kilátója nyerte el az Év Kilátója címet. Országos szinten is közismertek és rendkívül népszerűek az erdőgazdaság által működtetett Lillafüredi és Pálházi Állami Erdei Vasutak.
A társaság Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében 107 ezer hektár állami tulajdonú területen gazdálkodik, melyből 103 ezer hektár az erdő. Az állami erdőgazdaság az elmúlt öt évben 54 hektáron telepített új erdőt, mintegy 4100 kg makk és 237 ezer csemete elültetésével. Kezelt területeinek több mint háromnegyede áll természetvédelmi oltalom alatt. ...
A teljes cikk itt olvasható.

2023. március 28.
Megkezdődött a településfásítási program tavaszi ültetési időszaka

agrarminiszterium A fákat nem a mának, hanem a jövőnek ültetjük! Győrzámolyon kezdődött meg a Településfásítási Program III. ütemének tavaszi ültetési időszaka. A kezdeményezés indulása óta csaknem 1500 olyan település jut ingyenesen fához, amelynek a lélekszáma nem éri el a 10 ezer főt....
A teljes cikk itt olvasható.


2023. március 22.
Pro Silva Hungariae Díjat kapott a Hegyközi Erdészet igazgatója

erdők_világnapja Az erdő egységes rendszer, amely sérülékeny, védelemre szorul. Közös felelősségünk, hogy megértsük és tudatosítsuk: teremtett világunkkal együtt élve, abban a lehető legkevesebb kárt okozva, ökológiai egyensúlyát fenntartva kell léteznünk, hogy utódaink is megismerhessék ezt a csodát - fogalmazott Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese az Erdők Világnapja alkalmából rendezett kitüntetési ünnepségen, kedden, Budapesten, a Vajdahunyadvárban...
A teljes cikk itt olvasható.

2023. március 22.
Egészséges erdők az egészséges emberekért

erdők_világnapja Az erdőkkel egy egészségesebb és jobb világot teremthetünk saját magunk és az utánunk következő generációk számára - emelte ki köszöntő beszédében Zambó Péter erdőkért felelős államtitkár az Agrárminisztérium Magyar Tudományos Akadémián tartott konferenciáján, melyet az Erdők Világnapja alkalmából rendeztek...
A teljes cikk itt olvasható.

2023. március 21.
Maximált áras tűzifaprogram fizetési információ:

Hatósági áras tüzifa

Az utazás és a hosszadalmas sorban állás elkerülése érdekében kérjük, hogy a banki átutalással történő fizetést részesítse előnyben!
A bankkártyás, készpénzes fizetési szándéka esetén előzetesen egyeztessen telefonon az érintett erdészeti igazgatóságunkkal a várható sorban állás lerövidítése érdekében!

2023. március 16.
Magyar Arany Érdemkereszt elismerést kapott a Tállyai Erdészet igazgatója

Állami elismerések Novák Katalin, Magyarország köztársasági elnöke a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést adományozta Rencsi Gábor József, az ÉSZAKERDŐ Erdőgazdasági Zrt. Tállyai Erdészeti Igazgatóságának erdészeti igazgatója részére. Az elismerést a természetvédelem, a fakitermelés, az erdőfelújítás és a vadgazdálkodás közötti egyensúly fenntartása érdekében végzett négy évtizedes munkája elismeréseként kapta meg.

A tájékoztató itt olvasható.

2023. március 16.
Erdészetek ügyfélfogadási rendje - maximált áras tűzifa regisztráció és befizetés

Hatósági áras tüzifa

Tájékoztatjuk a Tisztelt Érdeklődőket, hogy a 355/2022. (IX.19.) Korm. rendelet szerinti kedvezményes egységáron vásárolható tűzifával kapcsolatos regisztrációra, pénzbefizetésre az erdészeteinken 2023. március 20-tól munkanapokon az alábbi időintervallumokban várjuk az érdeklődőket:

hétfő:  13:00-15:00
kedd, szerda, csütörtök:  9:00-11:00 és 13:00-15:00
péntek:  9:00-11:00


Türelmüket és megértésüket ezúton is köszönjük!

ÉSZAKERDŐ Zrt.

2023. március 8.
Nőnapi kedvezmény a LÁEV járatain

Állami elismerések A közeli nőnap alkalmából 2023. március 11-én szombaton minden kedves Hölgy utasát kedvezményes utazási lehetőséggel várja a Lillafüredi Állami Erdei Vasút. A menetrend szerinti járatok számukra 700 forintos napijegy váltása mellett korlátlan számban igénybe vehetők. A LÁEV téli kínálata szerint napi négy járatpár szolgálja az utasokat, az aktuális menetrend elérhető a társaság honlapján.

A tájékoztató itt olvasható.

2023. február 20.
Határidőre teljesítette a szociális tűzifaprogramot az ÉSZAKERDŐ Zrt.

Állami elismerések Az ÉSZAKERDŐ Zrt. a kezdetek óta aktívan részt vesz a kormány által elindított Szociális Tüzelőanyag Programokban. A rászoruló családok tüzelőanyag költségeinek enyhítése céljából az 5 ezer lélekszám alatti települések nyújthattak be pályázatot tűzifa vásárlás támogatására. Az erdőgazdaság 251 önkormányzattal kötött szerződést, összesen mintegy 36.200 köbméter tűzifa szállítására.
A tájékoztató itt olvasható.

2023. február 17.
Minden igénylő önkormányzathoz eljutott a szociális tűzifa

Állami elismerések Az elhibázott brüsszeli szankciók energiaválságot okoztak Európában, az egekbe emelkedtek a gáz- és áramárak. Emiatt most még nagyobb jelentőséggel bír a szociális tűzifaprogram, amely az 5.000 fő alatti településeken élő rászoruló családoknak nyújt segítséget - mondta el közösségi oldalán Nagy István agrárminiszter.
A tárcavezető kifejtette, a Belügyminisztérium által meghirdetett program keretében 2374 településen mintegy 180-190 ezer rászoruló család kapott és kap a téli tüzelőjéhez segítséget. Ehhez a kormány 5 milliárd forint támogatást biztosít.
A tájékoztató itt olvasható.

2023. február 13.
Szavazzon Magyarország legszebb erdejére! - Indul az Agrárminisztérium Facebook játéka

Állami elismerések Keressük Magyarország legkedveltebb erdei helyét, természeti kincsét. A 22 héten át zajló szavazás résztvevői nyereményjátékban vehetnek részt, amelyen ajándékcsomagokat nyerhetnek. Az Agrárminisztérium 2023. február 11-én induló sorozatában hetente bemutat egy állami erdőgazdaságot. Az Agrárminisztérium Facebook oldalán hetente megosztunk 8 javasolt helyszínt az adott állami erdőgazdaság területén, amelyre a közösségi oldalon szavazni lehet.
A felhívás itt olvasható.

2023. február 9.
Fónagyság Finnországba költözött

Állami elismerések Bózsó Gyula, az ÉSZAKERDŐ Zrt. műszaki osztályvezetője egyik fotóját is kiállították Finnországban, a Helsinki belvárosában található Liszt Intézet - Magyar Kulturális Központban, ahol a Varázslatos Magyarország pályázatán részt vett fotósok munkáiból nyílt válogatás a napokban.
A tájékoztató itt olvasható.

2023. január 23.
LÁEV: ismét közlekedik a kisvonat

LÁEV közlekedés
Vasárnap reggeltől ismét közlekednek az ÉSZAKERDŐ Zrt. által üzemeltetett Lillafüredi Állami Erdei Vasút szerelvényei. A nap folyamán a téli menetrend szerint négy vonatpár közlekedik Miskolc-Dorottya utca és Lillafüred között. Az indulási időpontok elérhetők a honlapon, a LÁEV menetrend oldalon. A turistáktól továbbra is fokozott óvatosságot kér az erdőgazdaság.

2023. január 21.
Átmenetileg leáll a Lillafüredi Állami Erdei Vasút

LÁEV közlekedés
A szélsőséges, csapadékos időjárás és a Bükkben tapasztalható fakidőlések miatt a Lillafüredi Állami Erdei Vasút szerelvényei a mai napon nem közlekednek. A kisvasút további közlekedéséről az időjárás függvényében születik döntés, amiről az ÉSZAKERDŐ Zrt. tájékoztatja majd a közvéleményt. A társaság az utasok megértését kéri, és a jelenlegi időjárási körülmények az erdőjárás veszélyeire hívja fel a figyelmet.

Hírek, események archívuma 2022.
Hírek, események archívuma 2021.
Hírek, események archívuma 2020.
Hírek, események archívuma 2019.
Hírek, események archívuma 2018.
Hírek, események archívuma 2017.
Hírek, események archívuma 2016.
Hírek, események archívuma 2015.


 
ÉSZAKERDŐ Zrt. © 2011. | Jogi, adatvédelmi nyilatkozat | Honlap térkép | Elérhetőség
Adatvédelmi és Adatkezelési Szabályzat | Adatvédelmi tájékoztató | Adatvédelmi tájékoztató 5. sz. melléklet