Herman Ottó mozdony
Herman Ottó mozdony
Herman Ottó mozdony
FM
ÉSZAKERDŐ Zrt. facebook
Muzsikál az erdő

Hírek, események

 
2017. február 21.

Nőnapi kedvezmény hölgyeknek

A közeli nőnap alkalmából, 2017. március 5-én, vasárnap minden kedves hölgy utasunk 300 forintos napijegy váltása mellett korlátlan számú utazásra jogosult a Lillafüredi Állami Erdei Vasút menetrend szerinti járatain.
Vonatindulások Miskolc-Dorottya utcáról:
10:15, 11:30, 12:45, 14:00.
A kedvezményes utazásról szóló tájékoztató itt tekinthető meg.

2017. február 20.

Ismét szerelemvonatok közlekedtek Lillafüredre

A tavalyi nagy sikerű, hagyományteremtő rendezvény után ismét különvonatokat indított a szerelmesek napja alkalmából az ÉSZAKERDŐ Zrt. Az alkalomhoz illően feldíszített szerelvények a Lillafüredi Állami Erdei Vasút vonalán Miskolc-Dorottya utca és Lillafüred között közlekedtek február 14-én, kedden és 15-én, szerdán is... A programról készült beszámoló itt olvasható.

2017. február 15.


Babák és mamák a Csanyikban


a "Csanyiki Erdőház" március végén a legkisebbek részére kínál programot. Szeretettel várunk minden kismamát és babát!
A részletekről, elérhetőségről itt tájékozódhat.

2017. február 15.

Tavaszváró programok a Csanyikban

Változatos programokkal és nagy szeretettel várja az érdeklődőket az ÉSZAKERDŐ Zrt. "Csanyiki Erdőház" Erdészeti Erdei Iskolája. Február 1. és 24. között "Téltemető" címmel rendeznek programot, március 1.és 10. között "Tavaszhívogató" programmal készülnek, 20. és 24. között lehet a "Víz Világnapjai"-ra jelentkezni és a hónap zárásaként tartják 27. és 31. között a "Rügyfakasztó, Szirombontó" programot. A részletekről, elérhetőségről itt tájékozódhat.

2017. február 1.

Megjelent az ÉSZAKERDŐ Zrt. közjóléti térképe

A Borsod-Abaúj-Zemplén megye állami erdőterületeinek többségén gazdálkodó ÉSZAKERDŐ Zrt. egy térképen foglalta össze közjóléti szolgáltatásait...
A társaság az erdőjárók minél szélesebb körű kiszolgálása érdekében készítette el saját közjóléti tevékenységeit bemutató térképét, melyen rajzos grafikával jelennek meg az erdei szálláshelyek és erdei iskolák, de helyet kaptak rajta a legfőbb turistaútvonalak és a kisvasutak is... A térképről készült tájékoztató itt olvasható.
A térkép itt tekinthető meg.

2017. január 24.

Utazás Zúzmara Expresszel Téltündérhez és Erdészapóhoz

A 2017-es esztendő első kisvasutas rendezvényeként szombaton különvonatot indított az ÉSZAKERDŐ Zrt. Lillafüredi Állami Erdei Vasútja - a menetrend szerinti vonatok által nem járt szárnyvonalon - Mahócára. A csípős, mínusz tíz fok körüli hideg nem vette el a kedvét a kisvasutak kedvelőinek: előzetesen minden hely elkelt a szerelvényre...
A programról készült beszámoló itt olvasható.

2017. január 20.

Csaknem kétszáz borsodi település igényelt szociális tűzifát az ÉSZAKERDŐ-től

Az időarányosnál jobban áll a szociális tűzifaprogram teljesítésében az ÉSZAKERDŐ Erdőgazdasági Zrt. Zay Adorján, az ÉSZAKERDŐ Zrt. vezérigazgatója ezzel kapcsolatban azt mondta: Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 196 önkormányzattal kötöttünk értékesítési szerződést. Ez tíz településsel több, mint az elmúlt évben. Az igényelt tűzifa mennyisége is növekedett: 1000 köbméterrel haladja meg a tavalyit... A tájékoztató itt olvasható.

2017. január 18.

Mostoha tél, fokozott vadetetés az ÉSZAKERDŐ Zrt. erdeiben

A fagyos, de hó mentes időszakot követően Borsod-Abaúj-Zemplén megyébe, az ÉSZAKERDŐ Zrt. kezelésében lévő erdőkbe is megérkezett a várva várt hó...
A jó vadgazda ilyenkor nem feledkezhet meg a vadászterületén élő vadállományról. Nagyon fontos, hogy a vadetetők ebben az időszakban mindig fel legyenek töltve elegendő, jó minőségű szemes és szálas takarmánnyal, valamint az ásványi anyagok pótlását lehetővé téve, nyalósóval... A tájékoztató itt olvasható.

Szerelemvonat Lillafüredre

Az ÉSZAKERDŐ Zrt. ez évben is elindítja tavalyi nagy sikerű különvonatait a Lillafüredi Állami Erdei Vasúton Bálint, avagy Valentin, azaz a szerelmesek napján. Tartson velünk Kedvesével egy hangulatos kisvonatozásra, lillafüredi függőkerti sétára és egy különleges gyertyafényes vacsorára a lillafüredi Tókert Étterembe! A programot idén február 14-én kedden, és február 15-én szerdán este is megrendezzük. A programajánlat itt olvasható. A program plakátja itt tekinthető meg.

2017. január 06.

Erdei iskolák januári programajánlata

Az ÉSZAKERDŐ Zrt. erdei iskoláiban télen sem áll meg az élet, az új esztendőben is várjuk az érdeklődőket. Friss programokkal, és nagy szeretettel invitálunk mindenkit erdei iskolába. Januári kínálatunkról bővebben itt olvashatnak.

2017. január 04.

Zúzmara Expressz Mahócára

A új év első kisvasutas rendezvényeként január 21-én szombaton ismét különvonatot indít az ÉSZAKERDŐ Zrt. Mahócára. A remélhetőleg szép téli tájban való kisvonatozás mellé érdekes programokkal készül a fónagysági Bagoly-Vár Erdei Iskola is, elsősorban gyermekeknek és szüleiknek. A menetrend szerinti vonatok által nem járt szárnyvonalon való vonatozásra minden érdeklődőt szeretettel várunk!
A hirdetmény itt olvasható.
A program plakátja itt tekinthető meg.
A szombati Zúzmara Expresszre minden hely elkelt.

2016. december 29.

Erdei vasutak 2017. évi eseménynaptára

Elkészült a Lillafüredi Állami Erdei Vasút és a Pálházi Állami Erdei Vasút 2017. évben tervezett rendezvényeiről és a kedvezményes napokról összeállított tájékoztató
.
A hirdetmény itt tekinthető meg.


Hírek, események archívuma 2016.
Hírek, események archívuma 2015.

 
ÉSZAKERDŐ Zrt. © 2011. | Jogi, adatvédelmi nyilatkozat | Honlap térkép | Elérhetőség