ÉSZAKERDŐ Zrt. facebook
Herman Ottó mozdony
FM
Muzsikál az erdő

Hírek, események

 
2018. február 16.
Hétvégétől rövidebb útvonalon közlekednek a lillafüredi kisvasút vonatai

A keddi és szerdai kiadós havazás számos fakidőlést eredményezett a Lillafüredi Állami Erdei Vasút (LÁEV) Miskolc-Dorottya utca - Lillafüred - Garadna fővonala mentén. A Lillafüred - Garadna közti vonalszakaszon számos kidőlt fa akadályozza a vonatok közlekedését, nem egy a vasúti pályát is megrongálta. A kidőlt fák eltávolítását és a károk felmérését az üzemeltető ÉSZAKERDŐ Zrt. megkezdte. A vasúti pálya helyreállításáig a kisvasút menetrend szerinti járatai csak Miskolc-Dorottya utca - Lillafüred viszonylatban közlekednek. A korlátozás 2018. február 17-től, szombattól visszavonásig érvényes.
Az ideiglenes menetrend szerint a LÁEV vonatai az alábbiaknak megfelelően közlekednek hétvégeken és ünnepnapokon:
Indulási időpontok Miskolc-Dorottya utcáról Lillafüred felé: 10:15, 11:30, 12:45, 14:00 Indulási időpontok Lillafüredről Miskolc-Dorottya utca felé: 11:55, 13:10, 14:25, 15:40
Az erdőgazdaság a változások miatt az utasok megértését kéri.

2018. február 16.
ÉSZAKERDŐ-cikkek A mi erdőnk újságban
A Mi Erdőnk logó

Két cikket is jegyeznek az ÉSZAKERDŐ Zrt. munkatársai "A mi erdőnk" újság új, most megjelent számában. Az Egy fotós, egy kép, egy történet rovatban Bózsó Gyula egy fénykép "születésének" történetét meséli el. A Kiadványok rovatban pedig Jakóts Ádám írása olvasható az erdőgazdaság által készített erdei vasúti matricás térképről.
A cikkek itt olvashatók.

2018. február 7.
Fejlesztik az erdei vasutakat

Magyarország Kormánya 2017. nyarán döntött a hazai kisvasutak fejlesztéséről, amelyre összesen 10 milliárd forintot különítettek el. Ebből mintegy 6 milliárd forint értékben a Földművelésügyi Minisztérium felügyelete alá tartozó, erdőgazdasági kezelésű erdei vasutak négy vonalán nyílik lehetőség nagyszabású felújításokra... A sajtótájékoztató itt olvasható.

2018. február 4.

Elkapott erdei pillanatok

Erdei pillanatok – ezzel a címmel rendez fotókiállítást az ÉSZAKERDŐ Zrt. a füzérradványi Károlyi-kastélyban. Az érdeklődők ifj. Bóta István, Bózsó Gyula, Fehér János és Hogya István képein keresztül nyerhetnek bepillantást az erdők élővilágába. A tárlat február 20-tól március 31-ig látható a Károlyi-kastélyban (Füzérradvány, gróf Károlyi Ede út 1.).

A kiállítás plakátja itt tekinthető meg.


2018. január 31.

Szerelemvonat Lillafüredre

Az ÉSZAKERDŐ Zrt. ez évben is elindítja különvonatát a Lillafüredi Állami Erdei Vasúton Bálint, avagy Valentin, azaz a szerelmesek napján. Tartson velünk Kedvesével egy hangulatos kisvonatozásra, lillafüredi függőkerti sétára és egy különleges gyertyafényes vacsorára a lillafüredi Tókert Étterembe!
A programismertető itt olvasható.
A program plakátja itt tekinthető meg.


2018. január 30.

Ráadás téli fotósvonat Pálházán

Az ÉSZAKERDŐ Zrt. egy héttel korábbi kirándulóvonata után – ráadás – téli fotóvonatozásra hívja az erdei vasutak és a vasútfotózás szerelmeseit a Zemplén kisvasútjára, a Pálházi Állami Erdei Vasútra 2018. február 17-én...
A kiegészítő programról készült programkiírás itt olvasható.
A program plakátja itt tekinthető meg.

2018. január 25.

Kétszer közlekedett a Zúzmara Expressz Mahócára

Igazi téli időben, havas tájban utazhattak az érdeklődők Mahócára az év első kisvasúti rendezvényén. Az ÉSZAKERDŐ Zrt. által szervezett program iránt akkora volt az érdeklődés, hogy a létszám napokkal korábban betelt, és végül nem egy, hanem két kirándulóvonat közlekedett. A zárt és fűtött kocsikból álló két szerelvényen több mint 220-an utaztak...
A programról készült beszámoló itt olvasható.

2018. január 19.
"Zöld Szív" fotókiállítás - több, mint egymillió forint gyűlt össze

Véget ért az ÉSZAKERDŐ Zrt. "Zöld Szív" elnevezésű jótékonysági fotókiállítása, amit a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház munkáját támogató Segíts Élni Alapítvány javára hirdetett meg az erdészeti társaság...
A tájékoztató itt olvasható.

2018. január 19.
Téli kisvonatozás Pálházán

Az ÉSZAKERDŐ Zrt. február 10-én szombaton téli kisvonatozásra hívja a zempléni erdők és a régmúlt időket idéző erdei vasutak szerelmeseit Pálházára, a Pálházi Állami Erdei Vasútra! Hagyományteremtőnek szánt programunk során remélhetőleg szép fehér ruhába öltözött téli tájban vonatozhatnak majd utasaink Kőkapun át Rostallóig, ill. vehetnek részt egy érdekességekben bővelkedő erdei sétán, vagy téli fotósvonatunkon.
A programismertető itt olvasható.
A program plakátja itt tekinthető meg.

2018. január 8.

Eladó Komatsu homlokrakodógép

Az ÉSZAKERDŐ Zrt. értékesíti a tulajdonában lévő, használt állapotú, felújításra szorulú, Komatsu W97 R típusú, 1997-es évjáratú homlokrakodógépet.
Az értékesítési ajánlat itt olvasható.

2018. január 1.

Zúzmara Expressz Mahócára
"További jelentkezés csak várólistára!"

2018. január 20-án az ÉSZAKERDŐ Zrt. ismét elindítja hagyományos téli különvonatát Mahócára, a Lillafüredi Állami Erdei Vasút menetrend szerinti vonatok által amúgy nem járt szárnyvonalára. A remélhetőleg szép téli tájban való vonatozás mellé ezúttal vezetett erdei túrát ajánlunk utasainknak.
A programismertető itt olvasható.
A program plakátja itt tekinthető meg.

2017. december 21.
Rekordlétszám a Diósgyőri Mikulásvonaton

Jubileumi, 15. alkalommal rendezte meg a Diósgyőri Mikulásvonat elnevezésű programot a Diósgyőrért Közhasznú Alapítvány és az ÉSZAKERDŐ Zrt. Az erdőgazdaság által fenntartott Lillafüredi Állami Erdei Vasút szerelvényei november 23. és december 17. között közlekedtek a Palotaszálló mögött kialakított lillafüredi mesebirodalomba, ahol egy interaktív mesejáték várta a gyerekeket... A képes beszámoló itt olvasható.

2017. december 20.
Megjelent az ÉSZAKERDŐ erdei vasútjainak 2018. évi eseménynaptára

Az ÉSZAKERDŐ Zrt. évről-évre törekszik erdei vasútjai programkínálatának bővítésére, a tematikus programok változatosságának fokozására. Az utazóközönség által kedvelt hagyományos rendezvényeken - például a szeptemberi szarvasbőgés-hallgató vonatozásokon - túl, 2018-ban több újdonsággal is készülnek a szervezők. Ilyen lesz a Lillafüredi Állami Erdei Vasútnál a Mahócai szárnyvonalra induló bükki vizeket és forrásokat bemutató tematikus vonat, vagy a kisvasúttal közös futóverseny, illetve a Pálházi Állami Erdei Vasúton a téli vonatozás vadetetéssel. A jövő évtől ismét rendeznek majd kisvasúti napot mindkét erdei vasúton. Az eseménynaptár elérhető az erdőgazdaság honlapján (www.eszakerdo.hu), ill. a LÁEV oldalán is - www.laev.hu. A társaságnál abban bíznak, hogy a 2018-as programok ugyancsak elnyerik majd a kisvasutak és a bükki erdők szerelmeseinek tetszését. Az első rendezvény Miskolcon január 20-án a Zúzmara Expressz, míg Pálházán február 3-án a Téli vonatozás lesz. A rendezvényeken való részvételhez jellemzően előzetes regisztráció szükséges.
Az eseménynaptár itt tekinthető meg.


Hírek, események archívuma 2017.
Hírek, események archívuma 2016.
Hírek, események archívuma 2015.

 
ÉSZAKERDŐ Zrt. © 2011. | Jogi, adatvédelmi nyilatkozat | Honlap térkép | Elérhetőség