Tűzgyújtási tilalom térkép
  Időkép webkamerája
a Lillafüred - Zsófia-kilátóról
 
   
     
   
     
ÁSZ vizsgálat 2015
ÉSZAKERDŐ Zrt. facebook
kisvasúti projekt
Agrárminisztérium
Muzsikál az erdő
A Mi Erdőnk
 

"Az Év Erdésze - 2024." verseny az ÉSZAKERDŐ Zrt-nél

Az ÉSZAKERDŐ Zrt. 2024. május 7-én a Keletbükki Erdészeti Igazgatóság területén rendezte meg "Az Év Erdésze - 2024." elnevezésű házi versenyt, mely egyben válogató is volt az országos versenyre.
A versenyen az ÉSZAKERDŐ Zrt. 15 kerületvezető erdésze vett részt. A résztvevőket Zay Adorján vezérigazgató és Vasas Ernő erdészeti igazgató, a versenybíróság elnöke köszöntötte. A rajtszámok kihúzását követően a versenyzők 7 versenyszámban bizonyították felkészültségüket.
A komplex felismerés során 25 db vetített képről kellett felismerni erdei cserje- és fafajok téli és nyári hajtását, termését, csíracsemetéjét, típusjelző lágyszárúakat, ehető és mérgező gombákat, vadászható- és védett madár- és emlősfajokat, vadnyomokat.
Az összetett szakmai írásbeli feladatsor 9 teszt-kérdésből és egy gyakorlati élethelyzetet szimuláló szállítójegy kitöltési feladatból állt.
Az állományleírás, fatérfogat becslés feladat során 1 famagasságnyi sugarú mintaterületen kellett meghatározni az állományleíró adatokat, valamint 1 db megjelölt álló fa magasságát és fatérfogatát kellett megbecsülni.
A yérítésjelölést vastagrudas fejlődési fázisban lévő kocsánytalan tölgy elegyes bükkös állományban kijelölt, 100 db törzset tartalmazó mintaterületen kellett végrehajtani az adott erdőrészlet erdőtervi előírásait figyelembe véve.
A álasztékolás, számbavétel során először 1 db KTT szálfa választékolását kellett elvégezni az ÉSZAKERDŐ Zrt-nél alkalmazott választékolási utasítás szerint, törekedve a legjobb értékkihozatalra. Ezt követően 3 db, különböző fafajú (MK, FFÜ, KJ) rönk számbavétele volt a feladat.
Az élőfakészletet körlapösszegmérés alapján kellett meghatározni elegyes-gyertyános állományban.
A távolságbecslés és trófeaminősítés feladat során szembecsléssel kellett meghatározni erdőállományba kihelyezett gímszarvas trófeák távolságát, korát, méretét és lőhetőségét.

A verseny végeredménye:

I. Király István (Keletbükki EI.) 529,5 pont
II. Mogyorósi Balázs (Lillafüredi EI.) 497,0 pont
III. Gazsi Sándor (Hegyaljai EI.) 477,5 pont

Az Egererdő Zrt. és az Országos Erdészeti Egyesület szervezésében 2024. június 5-6. között megrendezésre kerülő országos versenyen Király István, a Keletbükki Erdészeti Igazgatóság kerületvezető erdésze fogja képviselni az ÉSZAKERDŐ Zrt-t

Erdészverseny

Erdészverseny


Miskolc, 2024. május 10.

 
ÉSZAKERDŐ Zrt. © 2011. | Jogi, adatvédelmi nyilatkozat | Honlap térkép | Elérhetőség
Adatvédelmi és Adatkezelési Szabályzat | Adatvédelmi tájékoztató | Adatvédelmi tájékoztató 5. sz. melléklet