Tűzgyújtási tilalom térkép
  Időkép webkamerája
a Lillafüred - Zsófia-kilátóról
 
   
     
   
     
ÁSZ vizsgálat 2015
ÉSZAKERDŐ Zrt. facebook
kisvasúti projekt
Agrárminisztérium
Muzsikál az erdő
A Mi Erdőnk
 

Az énekesmadarak védelméről Miskolcon

A Miskolci Állatkert és Kultúrpark meghívásának eleget téve az ÉSZAKERDŐ Zrt. Csanyiki Erdőház Erdészeti Erdei Iskolája is részt vett az intézmény augusztus 20-i rendezvényén, ami a Délkelet-ázsiai énekesmadarak védelmére hívta fel a figyelmet.

A "Silent Forest - Néma Erdő" kampányt az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetsége hirdette meg. Jelenleg Ázsiában van a legtöbb kihalással fenyegetett madárfaj. A délkelet-ázsiai énekesmadarakra nagy a kereslet, ez évente több száz faj sok millió egyedének veszélyeztetést jelenti.

Az erdei iskola munkatársai változatos programokkal várták az érdeklődőket az Állatkertben. A családok érdekes, ismeretbővítő játékokon vehettek részt, a feladatokban a különféle madárhangoknak is szerepe volt. Olyan énekes madarakra igyekeztek ráirányítani a figyelmet, melyek vándorlásuk okán veszélyeztetettek.

Esetleges hiányukat a hazai erdők, mezők, ezeken keresztül pedig a mostani, illetve a következő generáció tagjai szenvedhetik meg.Miskolc, 2019. augusztus 28.

 
ÉSZAKERDŐ Zrt. © 2011. | Jogi, adatvédelmi nyilatkozat | Honlap térkép | Elérhetőség
Adatvédelmi és Adatkezelési Szabályzat | Adatvédelmi tájékoztató | Adatvédelmi tájékoztató 5. sz. melléklet