Tűzgyújtási tilalom térkép
  Időkép webkamerája
a Lillafüred - Zsófia-kilátóról
 
   
     
   
     
ÁSZ vizsgálat 2015
ÉSZAKERDŐ Zrt. facebook
kisvasúti projekt
Agrárminisztérium
Muzsikál az erdő
A Mi Erdőnk
 
Gyermeknap
HA GYERMEKNAP, AKKOR VASÚTTÖRTÉNETI PARK!

MÁJUS 27-ÉN ÉS 28-ÁN INGYENES A BELÉPÉS A GYEREKEKNEK A FERGETEGES GYEREKHÉTVÉGI RENDEZVÉNYRE

Május utolsó vasárnapja a gyermekeké, a Vasúttörténeti Park pedig idén is egész hétvégén őket ünnepli! A cél, hogy a nap végén minden gyerkőc úgy érezze, ez a nap csak róla szólt.

A Vasúttörténeti Parkban megrendezésre kerülő ünnepségen több fergeteges fellépő is lesz: szombaton 11:00 órától zenél a Kolompos, 13 órától a Fabula Babszínház: Vitéz László előadása, majd 15:00 órától az Apacuka zenekar szórakoztatja a közönséget. Vasárnap 11:00 órától a méltán híres Kaláka együttes lép fel, 13 órától a Fabula Bábszínház a Mazsola és Tádéval és 15:00 órától a Ghymes zenekar gyerekkoncertje fokozza a szuper hangulatot.

Varbó-FónagyságTermészetesen a főszerepet pedig mindkét napon a játékos szórakozás és a jókedv kapják! A szervezők felejthetetlen élményt ígérnek, amihez hozzájárul Juhász Magda is, aki versekkel és mesékkel varázsolja el a kicsiket és nagyokat egyaránt, illetve a Hermann Ottó Vándortanösvény játékai, valamint az erdei vasutak játékos fejtörői.

Szombaton Közlekedésbiztonsági Nappal is kiegészül az esemény, melynek célja, hogy a gyermekek már egészen kicsi kortól játékos formában tanulják meg a gyalogos-, a vasúti-, és a kerékpáros közlekedés alapszabályait. A Közlekedésbiztonsági Napon a Park interaktív programjain túl (hajtányozás, utazás nagymozdonyon, kerti vasúton, fordítókorongozás, modellvasút-vezetés) további számos izgalmas programra számíthatnak a látogatók. "Az Élet-Úton" KRESZ Park kerékpáros ügyességi pályán a gyermekek gyakorolhatják a kerékpár biztonságos kezelését akár egészen kicsi kortól is. A "Látni és Látszani" interaktív kiállítás egy vasúti vagonban lesz megtekinthető, célja felhívni a figyelmet a fényvisszaverő öltözékek és eszközök használatára. A "Mini KRESZ Park" KRESZ oktatással várja a kicsiket, a résztvevők egy 15 perces KRESZ oktatáson vesznek részt, melyet követően a kis autók volánja mögé ülhetnek. Az igazán ügyesek különböző ajándékokat is nyerhetnek. A kerti vasút gyermek utasai vasúti totó kitöltésével bizonyíthatják a vasúti közlekedés szabályaiban való jártasságukat. Mindezek mellett pedig lehetőség nyílik az Elsősegélynyújtó bemutató megtekintésére is, mely a gyermekek nyelvén mutatja be segítségnyújtás alapjait.

Vasárnap is igazán színes program várja a látogatókat: 13 órától fellép a Fabula Bábszínház a Mazsola és Tádé előadásukkal, ezen kívül pedig lesz ugráló-vár, arcfestés, csillámtetoválás, gyöngyvasalás, sok-sok ajándék és meglepetés - ezek mind-mind a Vasúttörténeti Park Gyerekhétvégéjén megtalálhatók!

Egész hétvégén érdekes programokkal, játékokkal szórakoztatja a gyerekeket a Herman Ottó Vándortanösvény játékai és egyszerű kísérleti eszközeinek gyűjteménye. Szórakozva fedezhetjük fel a természet "trükkjeit", rácsodálkozhatunk apró csodáira, megérthetjük működését. A Tanösvény óvodáskortól középiskolás korig terjedő gyermekek számára készült (de felnőttek is próbálhatják a szórakoztató és egyben gondolkodtató játékokat).
Az idei évben először mutatkoznak be hazánk erdei vasútjai a Vasúttörténeti Park gyermeknapi rendezvényén. A kétnapos programon az erdőgazdasági kisvasutak képviseletében az ÉSZAKERDŐ Zrt. szakemberei várják az érdeklődőket tematikus standjukon. Bemutatják erdei vasútjaink turisztikai kínálatát, a vasutak jellegzetességeit, valamint egy játékos fejtörő segítségével a kicsik és a nagyok is próbára tehetik tudásukat kisvasúti témában.

A Közlekedésbiztonsági Nap és a Gyermekhétvége programjai is délelőtt 10 órától egészen kora estig tartanak. Bővebb információ:

www.vasuttortenetipark.hu
https://www.facebook.com/vasuttortenetipark

A kétnapos rendezvényre minden 14 év alatti gyermeknek ingyenes a belépés!

Sajtókapcsolat és interjú: Magyar Anikó
(magyar.aniko@vasuttortenetipark.hu , 06 70 315 3596)
Sajtóakkreditáció: Kalmár Nikoletta
(niki@lollipopcommunication.hu , 06 20 460 3015)

Kaláka együttes
Kolompos együttes
Gyerekek a parkban Gyerekek a parkban
 
ÉSZAKERDŐ Zrt. © 2011. | Jogi, adatvédelmi nyilatkozat | Honlap térkép | Elérhetőség
Adatvédelmi és Adatkezelési Szabályzat | Adatvédelmi tájékoztató | Adatvédelmi tájékoztató 5. sz. melléklet