Tűzgyújtási tilalom térkép
 
A klímaváltozás és az erdők kapcsolata
 
     
ÁSZ vizsgálat 2015
ÉSZAKERDŐ Zrt. facebook
kisvasúti projekt
Agrárgazdasági Minisztérium
Muzsikál az erdő
 

VI. Zempléni Családi Lövésznap

Az ÉSZAKERDŐ Zrt. és az Országos Magyar Vadászkamara Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Területi Szervezete szervezésében augusztus második szombatján, hatodik alkalommal volt családi lövésznap az erdőgazdaság területén található koplalói lőtéren. A rendezvényt - a korábbi évekhez hasonlóan most is - sportvadászok, hivatásos vadászok, erdészek és családtagjaik részére hirdették meg. A lövészetvezető Buday Péter, a Hegyközi Erdészeti Igazgatóság igazgatója és Szabó János karcagi sportvadász volt, akik értékes ajándékokkal is támogatták a rendezvényt.
A rendezvény fő célja a koronglövészet népszerűsítése, a sörétes fegyver használatának gyakorlása volt, hiszen a térségben vadászó sporttársak ritkán veszik elő a sörétes fegyverüket. Ezen túl szerettek volna egy családi körben eltöltött, jó hangulatú, baráti beszélgetésekkel fűszerezett programot lebonyolítani.
A megnyitón Szemán Jenő, a vadgazdálkodási bizottság elnöke köszöntötte a megjelenteket, majd Buday Péter ismertette a lövészet menetét. A délelőtt folyamán a trapp illetve a korongvadász pályákon gyakorlásra volt lehetőség, majd ezt követően elkezdődtek a különböző versenyszámok női és férfi kategóriában. A program része volt a gyermek légpuskás lövészet 10 év alatti és feletti kategóriában. Az idén is a már törzsvendégnek számító Czibere Lajos vezette a gyerekek számára a versenyt. Ebben az évben egy új 618-as, egyedi készítésű kiváló, könnyen kezelhető légpuskával tette lehetővé a versenyzést.
A rendezvényen 34 regisztrált lövő jelent meg. A résztvevők kellemesen tölthették idejüket a puskacső mögött vagy az üst körül, ugyanis Müller Attila szakács finom halászlével és sült hallal tisztelte meg a vendégeket.
A versenyre értékes díjakat ajánlottak fel. Az első díj egy dámlapátba faragott vadászjelenet, a második agancsrózsába gravírozott vaddisznó fej, a harmadik pedig egy agancsrózsába gravírozott véreb motívum volt.

Eredmények:

Férfi egyéni:

Tóth László - Göncruszka
Drengubák Tamás - Pálháza
Soós Gyula - Gönc

Női egyéni:
Papp Bettina
Papp Eliza
Puskás Borbála

Gyermek:
Tirkov Valter
Tóth Zsófia
Kababik Bálint

Csapat:
Grofó és csapata
Papp család

Legjobb külföldi lövő:
Vass Gyula

Legfiatalabb versenyző:
Lengyel Milán


Miskolc, 2016. augusztus 17.

 
ÉSZAKERDŐ Zrt. © 2011. | Jogi, adatvédelmi nyilatkozat | Honlap térkép | Elérhetőség
Adatvédelmi és Adatkezelési Szabályzat | Adatvédelmi tájékoztató | Adatvédelmi tájékoztató 5. sz. melléklet