Tűzgyújtási tilalom térkép
  Időkép webkamerája
a Lillafüred - Zsófia-kilátóról
 
   
     
   
     
ÁSZ vizsgálat 2015
ÉSZAKERDŐ Zrt. facebook
kisvasúti projekt
Agrárminisztérium
Muzsikál az erdő
A Mi Erdőnk
 

Nagy sikere volt az erdei vasutas sátornak
a budapesti "Erdővarázs" Családi Napon

Az Országos Erdészeti Egyesület idén első alkalommal rendezte meg a budapesti Szabadság téren az "Erdővarázs" Családi Napot. A 22 állami erdőgazdaság aktív közreműködésével megvalósult nagy sikerű rendezvényen az ÉSZAKERDŐ Zrt. feladata hazánk erdei kisvasútjainak bemutatása volt az "Élményerdő" elnevezésű tematikus sátorban.
A sátor házigazdáiként jelen levő kollégáink ismeretterjesztő kiadványokkal, szórólapokkal, térképekkel, valóságos szemléltető eszközökkel és interaktív kikapcsolódási lehetőségekkel várták a látogatókat. A legfőbb látványosság a valóságos C-50-es mozdonyt utánzó "köntösbe bújtatott" Trainz vasúti szimulátor volt, melynek segítségével a Lillafüredi Állami Erdei Vasút pályáján vezethették a virtuális vonatokat gyermekek és felnőttek egyaránt. Ugyancsak nagy sikere volt a több száz érdeklődő által kitöltött erdei vasúti "fejtörőnek" is. A gyermekek és felnőttek saját korosztályuknak megfelelő nehézségi szintek szerint adhattak számot erdei vasutakat illető tudásukról, vagy éppen bővíthették azt. A sikeres megfejtőket C-50-es mozdonyt ábrázoló, kivágható és összeragasztható papírmakettel jutalmazták a szervezők.
A rendezvény kétnapos volt. Pénteken délelőtt budapesti iskolás csoportok, délután és szombaton családok keresték fel tematikus sátrunkat és vitték a jó hírét az erdei vasutaknak.











Miskolc, 2016. szeptember 13.

 
ÉSZAKERDŐ Zrt. © 2011. | Jogi, adatvédelmi nyilatkozat | Honlap térkép | Elérhetőség
Adatvédelmi és Adatkezelési Szabályzat | Adatvédelmi tájékoztató | Adatvédelmi tájékoztató 5. sz. melléklet