Tűzgyújtási tilalom térkép
 
A klímaváltozás és az erdők kapcsolata
 
     
ÁSZ vizsgálat 2015
ÉSZAKERDŐ Zrt. facebook
kisvasúti projekt
Agrárgazdasági Minisztérium
Muzsikál az erdő
 

A rendőrök munkáját segíti az ÉSZAKERDŐ

Két terepmotort és három laptopot adott használatba a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányságnak az ÉSZAKERDŐ Zrt. Az erdészeti társaság vezetője Dr. Vereczkei Csaba főkapitánynak szerdán adta át az eszközöket. Az ünnepségen részt vett dr. Sárhegyi Zoltán, az ÉSZAKERDŐ Zrt. Felügyelő Bizottságának elnöke is.
A két szervezet között régóta nagyon jó a kapcsolat: korábban együttműködési megállapodást is kötöttünk. Ennek nyomán igyekszünk segíteni egymást a bűnmegelőzés, ezen belül az állami tulajdonú erdők védelme érdekében. Nem előzmény nélküli a mostani felajánlásunk, hiszen az elmúlt időszakban quadokkal is segítettük a rendőrök munkáját. Bízunk abban, hogy a most átadott eszközöknek köszönhetően visszaszorulnak az erdőben elkövetett lopások, rongálások, illegális szemétlerakások és más szabálysértések - mondta Zay Adorján, az ÉSZAKERDŐ Zrt. vezérigazgatója.
Ez már csak azért is fontos számunkra, mert az általunk kezelt területen több mint 250 közjóléti létesítményt tartunk fenn, amelyeket igyekszünk megóvni az erdőjárók számára. Ezek között - a teljesség igénye nélkül - tanösvények, sétautak, forrásfoglalások, esőbeállók, erdei tornapályák és játszóterek egyaránt vannak. Mi üzemeltetjük a Lillafüredi és a Pálházi Állami Erdei Vasutat, ezeken túl négy erdészeti erdei iskolát is fenntartunk a megyében. Kevesen tudják például, hogy az ÉSZAKERDŐ Zrt. illetékességi területén halad az Országos Kéktúra hosszának mintegy egynegyede. A hosszabb túrák résztvevői részére 11 működési engedéllyel rendelkező szálláshely, pihenőház, kulcsos ház, vendégszoba áll rendelkezésre társaságunk működtetésében. Összességében elmondható, hogy közjóléti létesítmények fenntartására és üzemeltetésére évente több százmillió forintot költünk - fogalmazott Zay Adorján.Miskolc, 2016. április 20.

 
ÉSZAKERDŐ Zrt. © 2011. | Jogi, adatvédelmi nyilatkozat | Honlap térkép | Elérhetőség
Adatvédelmi és Adatkezelési Szabályzat | Adatvédelmi tájékoztató | Adatvédelmi tájékoztató 5. sz. melléklet