Tűzgyújtási tilalom térkép
  Időkép webkamerája
a Lillafüred - Zsófia-kilátóról
 
   
     
   
     
ÁSZ vizsgálat 2015
ÉSZAKERDŐ Zrt. facebook
kisvasúti projekt
Agrárminisztérium
Muzsikál az erdő
A Mi Erdőnk

 

Szavazzon Magyarország legszebb erdejére! - Indul az Agrárminisztérium Facebook játéka

Keressük Magyarország legkedveltebb erdei helyét, természeti kincsét. A 22 héten át zajló szavazás résztvevői nyereményjátékban vehetnek részt, amelyen ajándékcsomagokat nyerhetnek.
Az Agrárminisztérium 2023. február 11-én induló sorozatában hetente bemutat egy állami erdőgazdaságot. Az Agrárminisztérium Facebook oldalán hetente megosztunk 8 javasolt helyszínt az adott állami erdőgazdaság területén, amelyre a közösségi oldalon szavazni lehet. Erdeink természeti kincsei minden évszakban csodálatosak, így bármikor érdemes meglátogatni őket!
Magyarországon az állami tulajdonban lévő erdőgazdaságok több mint 1 millió hektár erdőt kezelnek, amely stratégiai jelentőségű az ország környezeti állapota, klímavédelmi célkitűzései és a lakosság jóléte szempontjából. Az erdőgazdálkodás célja az erdők védelme és a fenntartható gazdálkodás. Eredményeképpen az erdők megőrzik biológiai változatosságukat, termő- és felújuló képességüket, valamint megfelelnek a társadalom közjóléti és ökoturisztikai céljainak is.
A 21 társaság nemcsak a főváros térségi erdőkben, hanem az ország minden pontján gondot fordít az erdei szálláshelyek, pihenők, ökoturisztikai központok megújítására, hálózatba foglalt fejlesztésére. Az állami erdőkben több mint 11 ezer kilométernyi jelzett turistaút-hálózatot használhatnak jelenleg a kirándulók. Emellett mintegy 1200 kilométer kerékpározásra és közel 400 kilométer lovaglásra kijelölt erdei út várja a kikapcsolódási lehetőséget keresőket. Az állami erdőgazdasági cégcsoport évente legalább 2 milliárd forintot fordít természetvédelmi célú feladatokra, további 4 milliárd forintot pedig az ökoturisztikai hálózat elemeinek fenntartására.

Kapcsolódó oldalak:
Agrárminisztérium Facebook oldal
Nyereményjáték szabályzat
(AM Sajtóiroda)


Miskolc, 2023. február 13.


 
ÉSZAKERDŐ Zrt. © 2011. | Jogi, adatvédelmi nyilatkozat | Honlap térkép | Elérhetőség
Adatvédelmi és Adatkezelési Szabályzat | Adatvédelmi tájékoztató | Adatvédelmi tájékoztató 5. sz. melléklet