Tűzgyújtási tilalom térkép
  Időkép webkamerája
a Lillafüred - Zsófia-kilátóról
 
   
     
   
     
ÁSZ vizsgálat 2015
ÉSZAKERDŐ Zrt. facebook
kisvasúti projekt
Agrárminisztérium
Muzsikál az erdő
A Mi Erdőnk

 

I love Bükk - új kiadvány a hegység turisztikai attrakcióiról

Az Ünnepi Könyvhét előtt jelent meg Bózsó Gyula legújabb könyve. Az I love Bükk címet viselő kiadvány abszolút hiánypótló a maga nemében. Megszületésével a Bükk hegység első turisztikai élménykönyve valósult meg. Fellapozva az olvasó hamar rádöbbenhet, hogy a hegység milyen hatalmas kincseket tartogat az itt élőknek és az ide látogatóknak egyaránt.
A "ZSÓFIA a kilátók királynője" alcímet viselő kötetben mindenki talál érdekességeket Magyarország egyik leglátogatottabb turisztikai célpontjáról. Mindehhez a sorvezetőt Lillafüred és a kilátók királynője, az újjászülető Zsófia jelenti. A kilátó, amely évtizedeken keresztül nyomon követte a hegység történéseit, néma tanúja volt számtalan emlékezetes eseménynek. A torony, amely az ÉSZAKERDŐ Erdőgazdasági Zrt. jóvoltából ismét várja a turistákat, kirándulókat.
A 180 oldalas, gyönyörű fotókkal illusztrált könyv elsősorban a Bükk természeti szépségeire koncentrál, de bemutatja a környék településeit, valamint azokat az építészeti alkotásokat is, melyek ma már elválaszthatatlanul hozzátartoznak a hegységhez. Lillafüred, a kisvasút, a libegőpark, a csillagda, a Palotaszálló ? a teljesség igénye nélkül csak néhány a kiadványban bemutatott turisztikai attrakciók közül, amelyeket meglátogatva igazán emlékezetessé válhat egy-egy kirándulás.
Az ÉSZAKERDŐ Zrt. műszaki osztályvezetőjeként dolgozó Bózsó Gyula így vall a könyvről: a munkám során, több mint 10 éve tervezem, építem, szépítem, és közben persze fotózom a Bükk-hegység közjóléti objektumait. Ez a kiadvány ennek a két tevékenységnek az aranymetszése lett.
Bózsó Gyulának nem ez első könyve. Tavaly jelent meg Az ERDŐ finom című rendhagyó alkotása. Ez egy kivételes - és egyben hiánypótló - erdei gyűjteményes kötet, melyben bemutatja az erdőben található különleges ehető alapanyagokat. Teszi mindezt úgy, hogy közben az erdei csúcsgasztronómia világába is bevezeti az olvasót.

PÁEV Rostalló

PÁEV Rostalló


Miskolc, 2022. június 10.


 
ÉSZAKERDŐ Zrt. © 2011. | Jogi, adatvédelmi nyilatkozat | Honlap térkép | Elérhetőség
Adatvédelmi és Adatkezelési Szabályzat | Adatvédelmi tájékoztató | Adatvédelmi tájékoztató 5. sz. melléklet