Tűzgyújtási tilalom térkép
  Időkép webkamerája
a Lillafüred - Zsófia-kilátóról
 
   
     
   
     
ÁSZ vizsgálat 2015
ÉSZAKERDŐ Zrt. facebook
kisvasúti projekt
Agrárminisztérium
Muzsikál az erdő
A Mi Erdőnk

 

Év erdésze - válogatóversenyt rendezett az ÉSZAKERDŐ

Az ÉSZAKERDŐ Zrt. Répáshutai Erdészeti Igazgatósága területén, 2022. április 28-án rendezték meg az "Év erdésze" verseny házi válogatóját. A Bikk-Makk Erdészeti Erdei Iskola és a Kövesváradi-rét környezetében kialakított versenypálya az átlagostól összetettebb, nehezebb volt, így emelve a megmérettetés színvonalát. A változó környezet és az elvárások miatt megváltozó erdőgazdálkodási szemlélet beépítése a gyakorlati munkába jól láthatóan nem okozott gondot a szakszemélyzetnek, mert sok szép megoldás született. Több versenyszám esetében alakult ki szoros eredmény, illetve holtverseny is többször előfordult. Kiemelendő, hogy a szakmai- és a vonatkozó jogszabályi ismeretekről szóló tesztkérdésekre a versenyzők fele 70%-os, vagy azt meghaladó eredménnyel válaszolt.
Újdonságként - bevezető jelleggel, de még versenyen kívül - egy erdőtervezői gyakorlatot igénylő versenyszámban, az élőfakészlet körlapösszeg méréssel történő meghatározásában is megmérethették magukat az erdészek. Ebben a versenyszámban kiemelkedő teljesítményt nyújtva Dávid Gábor, a Telkibányai Erdészet kerületvezető erdésze végzett az első helyen, teljesítményét különdíjjal jutalmazta a társaság.
Az összesített eredmények alapján végig egyenletesen jó teljesítményt nyújtva, szoros versenyben

  • harmadik helyezést ért el Dávid Gábor, a Telkibányai Erdészet kerületvezető erdésze,
  • második lett Boda Ferenc, a Hegyaljai Erdészet kerületvezető erdésze, és
  • címét megvédve ismét az első helyen végzett Bakti Péter, a Lillafüredi Erdészet kerületvezető erdésze, aki 2021-ben az "Év erdésze" országos versenyen harmadik helyen végezve öregbítette az ÉSZAKERDŐ Zrt. jó hírnevét. Mindhárman pénzjutalomban részesültek.
A 4. helyen végzett Galán Gábor János a Répáshutai Erdészet kerületvezető erdésze, az 5. Begala András a Hegyközi Erdészet erdész gyakornoka (!), valamint a 6. Márton István András a Sajóvölgyi Erdészet kerületvezető erdésze is jutalmat kapott.
Ezúton is köszönöm a szervezőknek, a bíróknak, segítőiknek és nem utolsósorban a házigazdáknak a valóban magas színvonalú rendezvény lebonyolításában tett erőfeszítéseiket!

Mihók István
erdészeti vezérigazgató-helyettes/főbíró

Erdészverseny

Erdészverseny

Erdészverseny

Erdészverseny

Erdészverseny


Miskolc, 2022. május 2.


 
ÉSZAKERDŐ Zrt. © 2011. | Jogi, adatvédelmi nyilatkozat | Honlap térkép | Elérhetőség
Adatvédelmi és Adatkezelési Szabályzat | Adatvédelmi tájékoztató | Adatvédelmi tájékoztató 5. sz. melléklet