Tűzgyújtási tilalom térkép
  Időkép webkamerája
a Lillafüred - Zsófia-kilátóról
 
   
     
   
     
ÁSZ vizsgálat 2015
ÉSZAKERDŐ Zrt. facebook
kisvasúti projekt
Agrárminisztérium
Muzsikál az erdő
A Mi Erdőnk

 

"Kettős" ÉSZAKERDŐ-siker Bükkzsércen

Egy év kényszerű kihagyás után ismét megszólaltak a motorfűrészek: Bükkzsércen rendezték meg szombaton a STIHL Jubileumi Fakitermelő Versenyt. A pandémia miatt idén nem voltak regionális versenyek: a 2019-es országos döntő csapatai kaptak meghívást, de más csapatok is megmérettethették magukat. A viadal azért volt jubileumi, mert az Andreas STIHL Kft. idén ünnepli fennállásának 30. évfordulóját. 32 négyfős csapat mérte össze tudását a versenyen, amelyet a Falunappal és a Regionális vadásznappal együtt rendeztek meg Bükkzsércen. A programot egyebek mellett STIHL Timbersports bemutató is színesítette.
A résztvevőkre számos versenyszám (döntés, kombinált darabolás, gallyazás, választékolás, darabolás, hasítás, sarangolás, szerelés) várt a nap folyamán. A versenyen végül az ÉSZAKERDŐ 100+ csapata (Lengyel Lajos, Horváth László, Kiss Attila, Pankotai Zoltán) végzett az élen, A második helyet az ÉSZAKERDŐ - Encsitűz gárdája (Kmetz Szabolcs, Hudák Péter, Jaczenkó Krisztián, Lukács Zsolt András) szerezte meg.
Először volt holtverseny a megmérettetés történetében: a Ritrovi Kft. - Mecsekerdő Zrt. és a Dalerd Zrt. - Nagy István csapat lett a harmadik.
Az elmúlt öt év a nagy sikerek időszaka. Érdekesség, hogy 2019-ben az Országos Fakitermelő Bajnokság döntőjében, a Pákozd-Sukorói Arborétumban a mecseki csapat mögött az ÉSZAKERDŐ 100+ csapata második lett, megismételve a 2017-es soponyai eredményt, ahol az Encsitűz volt a harmadik helyezett.
A korábban ÉSZAKERDŐ1 néven szereplő ÉSZAKERDŐ 100 évek óta "arat": már a 2016. évi ráckevei döntőn aranyérmes volt a Horváth László, Kiss Attila, Lengyel Lajos és Máté Viktor összetételű gárda. Az idei, jubileumi megmérettetésen sérülések miatt változtak a csapatok, az ÉSZAKERDŐTŰZ is póttaggal igyekezett helytállni, ők a 32 csapatos mezőnyben a 12. helyen végeztek.

Vándortábor

Vándortábor

Vándortábor


Miskolc, 2021. szeptember 2.


 
ÉSZAKERDŐ Zrt. © 2011. | Jogi, adatvédelmi nyilatkozat | Honlap térkép | Elérhetőség
Adatvédelmi és Adatkezelési Szabályzat | Adatvédelmi tájékoztató | Adatvédelmi tájékoztató 5. sz. melléklet