Tűzgyújtási tilalom térkép
  Időkép webkamerája
a Lillafüred - Zsófia-kilátóról
 
   
     
   
     
ÁSZ vizsgálat 2015
ÉSZAKERDŐ Zrt. facebook
kisvasúti projekt
Agrárminisztérium
Muzsikál az erdő
A Mi Erdőnk
 

15 hektár erdőt telepítenek Borsod-Abaúj-Zemplén megyében

.Elkezdődött az Agrárminisztérium által meghirdetett Országfásítási Program, a most kezdődő ültetési szezonban az állami erdőgazdaságok saját területeiken több mint 550 hektár új erdőt telepítenek. Ehhez mintegy kétmillió facsemetét és csaknem 100 tonna makkot használnak fel országszerte. A mintaprogram során 86 településen ültetnek új erdőt.

A programhoz a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei állami tulajdonú erdőket kezelő ÉSZAKERDŐ Zrt. is csatlakozott. Idén ősszel Putnok, Dubicsány és Tardona községek határában csaknem 15 hektár erdőt telepítenek az erdészek. A területek kétharmadán akácos-, egyharmadán cseres és hazai nyaras erdőállományt alakítanak ki. Összesen 64 ezer csemetét ültetnek el, várhatóan november végéig.

A klímaváltozás kihívásaira az erdőgazdálkodás hatékony válaszokat ad. Jelenleg ez az egyetlen hazai ágazat, amelynek negatív a szénforgalma, vagyis több szenet nyel el, mint amennyit kibocsát. A magyar erdők évente 4-5 millió tonna CO2 egyenértéknek megfelelő üvegházhatású gázt kötnek meg, ami jelenleg az országos kibocsátás 7-8 százalékát ellensúlyozza. A faanyag energetikai célú hasznosítása további mintegy 5 millió tonna fosszilis eredetű széndioxid kibocsátását váltja ki.

Miskolc, 2019. november 11.

 
ÉSZAKERDŐ Zrt. © 2011. | Jogi, adatvédelmi nyilatkozat | Honlap térkép | Elérhetőség
Adatvédelmi és Adatkezelési Szabályzat | Adatvédelmi tájékoztató | Adatvédelmi tájékoztató 5. sz. melléklet