Tűzgyújtási tilalom térkép
 
A klímaváltozás és az erdők kapcsolata
 
     
ÁSZ vizsgálat 2015
ÉSZAKERDŐ Zrt. facebook
kisvasúti projekt
Herman Ottó mozdony
Agrárgazdasági Minisztérium
Muzsikál az erdő
 

Megkezdődik a LÁEV miskolci végállomásának fejlesztése

Az ÉSZAKERDŐ Zrt. az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Programban a Kassai Gyermekvasúttal közösen még 2017-ben támogatást nyert el a kassai kisvasút és a miskolci Lillafüredi Állami Erdei Vasút (LÁEV) fejlesztésére. A LÁEV korszerűsítésének egyik fő eleme a Miskolc-Dorottya utca állomás utasforgalmi tereinek felújítása.

A miskolciak és a hazai kisvasút-barátok által közismert, 1978 óta üzemelő végállomás jelenlegi formájában már csak pár napig fogadja az utasokat, az átépítés ugyanis 2019. május 13-án hétfőn kezdődik. A munkák idején a kisvonat természetesen közlekedik, továbbra is Miskolc-Dorottya utcáig, változatlan menetrenddel. A vonatokra azonban fel-, illetve azokról leszállni az állomás Előhegy utca felőli végénél kiépített ideiglenes peronról lehet, ami a jegypénztártól a vágányokkal párhuzamos járdán közelíthető meg. A jegypénztár a munkák idején előreláthatólag szintén folyamatosan üzemel majd.

Az állomás fejlesztése keretében új, emelt szintű peron épül, megújul és különféle látványelemekkel egészül ki a villamos felőli utasfogadó tér, valamint az állomás teljes területén új térvilágítás létesül. Az év második felében befejeződő hiánypótló beruházásnak köszönhetően az üzemeltető ÉSZAKERDŐ Zrt. szándéka szerint a létrejövő új közösségi tér a LÁEV egyre inkább növekvő utazóközönségén túl a környéken élők kifejezett előnyére is szolgál majd.


Miskolc, 2019. május 6.

 
ÉSZAKERDŐ Zrt. © 2011. | Jogi, adatvédelmi nyilatkozat | Honlap térkép | Elérhetőség
Adatvédelmi és Adatkezelési Szabályzat | Adatvédelmi tájékoztató | Adatvédelmi tájékoztató 5. sz. melléklet