Tűzgyújtási tilalom térkép
  Időkép webkamerája
a Lillafüred - Zsófia-kilátóról
 
   
     
   
     
ÁSZ vizsgálat 2015
ÉSZAKERDŐ Zrt. facebook
kisvasúti projekt
Agrárminisztérium
Muzsikál az erdő
A Mi Erdőnk
 
""Az Év Erdésze - 2019." verseny az ÉSZAKERDŐ Zrt-nél

Az ÉSZAKERDŐ Zrt. 2019. május 22-én rendezte meg Háromhután, a Mlaka rét környékén "Az Év Erdésze - 2019." elnevezésű házi versenyt, mely egyben válogató is volt az országos versenyre. A versenyen az ÉSZAKERDŐ Zrt. 18 kerületvezető erdésze vett részt.

Füzárradványi kastélypark A résztvevőket Papp Gyula erdészeti vezérigazgató-helyettes, a verseny- bíróság elnöke köszöntötte. A rajt- számok kihúzását követően a ver- senyzők 5 versenyszámban bizonyít- hatták felkészültségüket.





Varbó-FónagyságA komplex felismerés során 25 db vetített képről kellett felismerni erdei cserje- és fafajok téli és nyári hajtását, termését, csíracsemetéjét, típusjelző lágyszárúakat, ehető és mérgező gombákat, vadászható- és védett madár- és emlősfajokat, vadnyo- mokat.

Varbó-Fónagyság





Az állományleírás, fatérfogat becslés feladat során 1 famagasságnyi sugarú mintaterületen kellett meghatározni az állományleíró adatokat, valamint 1 db megjelölt álló fa magasságát és fatérfogatát kellett megbecsülni.

Varbó-Fónagyság





A gyérítésjelölést vastagrudas fejlődési fázisban lévő bükk elegyes kocsánytalan tölgyes állományban kijelölt, 100 db törzset tartalmazó mintaterületen kellett végrehajtani az adott erdőrészlet erdőtervi előírásait figyelembe véve.

Varbó-Fónagyság A választékolás, számbavétel során először 1 db KTT szálfa választékolását kellett elvégezni az ÉSZAKERDŐ Zrt-nél alkalmazott választékolási utasítás szerint, törekedve a legjobb értékkihozatalra. Ezt követően 3 db, különböző fafajú (JF, KH, BABE) rönk számbavétele volt a feladat.






Varbó-Fónagyság





A távolságbecslés és trófea- minősítés feladat során szembecs- léssel meg kellett határozni egy gímszarvas és egy őzbak - erdőállo- mányba kihelyezett - trófeájának távol- ságát, korát, méretét és lőhetőségét.


A verseny során maximálisan 600 pontot lehetett összegyűjteni.


Varbó-Fónagyság Az esős, szeles időjárás ellenére is jó hangulatú verseny végeredménye:

I. helyezés: Dózsa Viktor
(Bódvavölgyi EI.) 502 pont

II. helyezés: Gór Lajos
(Keletbükki EI.) 481 pont

III. helyezés: Panyik Tamás
(Hernádvölgyi EI.) 474 pont



A Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. és az Országos Erdészeti Egyesület szervezésében 2019. június 19-20. között megrendezésre kerülő országos versenyen Dózsa Viktor kerületvezető erdész fogja képviselni az ÉSZAKERDŐ Zrt-t.

Bányai Péter
erdőművelési vezető
ÉSZAKERDŐ Zrt.
 
ÉSZAKERDŐ Zrt. © 2011. | Jogi, adatvédelmi nyilatkozat | Honlap térkép | Elérhetőség
Adatvédelmi és Adatkezelési Szabályzat | Adatvédelmi tájékoztató | Adatvédelmi tájékoztató 5. sz. melléklet