Tűzgyújtási tilalom térkép
 
A klímaváltozás és az erdők kapcsolata
 
     
ÁSZ vizsgálat 2015
ÉSZAKERDŐ Zrt. facebook
kisvasúti projekt
Agrárgazdasági Minisztérium
Muzsikál az erdő
 

Negyedik alkalommal zakatolt a Vadászkürt Expressz

Vadászkürt expressz elnevezéssel, negyedik alkalommal indította el szarvasbőgés-hallgató különvonatát az ÉSZAKERDŐ Zrt. a Lillafüredi Állami Erdei Vasút Mahócai szárnyvonalán. A program során Ortástetőig, majd Andókúton át Mahócáig közlekedő szerelvények összesen közel háromszáz utast szállítottak a bükki erdőkbe. Az érdeklődésről mindent elmond, hogy már napokkal korábban minden jegy elkelt a programra.

Andókúton, a forrástó partján különféle vadászati tematikájú programok és előadások várták az utasokat. Wallendums Péter, a Magyar Vadászlap főszerkesztője a vadászati hagyományokról, Mihók István, a Hernádvölgyi Erdészeti Igazgatóság vezetője pedig az utánkeresésről tartott látványos ismertetőt. A délután folyamán arra is jutott idő, hogy rövid erdei séták során a környéket felfedezzék a természetbarátok.

A visszaúton különleges élményben volt részük az utasoknak, hiszen - egy alkalmas helyen - a vasúti kocsikban ülve hallgathatták a gímszarvas nászának jellegzetes hangjait. A rendezvény utolsó helyszíne a Csanyiki Erdőház Erdészeti Erdei Iskola volt. Itt gímszarvas-teríték várta a résztvevőket, a Bükki Vadászkürtösök játéka és a helyi specialitás, az erdőgulyás tette emlékezetessé az estét.
Miskolc, 2018. október 2.

 
ÉSZAKERDŐ Zrt. © 2011. | Jogi, adatvédelmi nyilatkozat | Honlap térkép | Elérhetőség
Adatvédelmi és Adatkezelési Szabályzat | Adatvédelmi tájékoztató | Adatvédelmi tájékoztató 5. sz. melléklet