Tűzgyújtási tilalom térkép
  Időkép webkamerája
a Lillafüred - Zsófia-kilátóról
 
   
     
   
     
ÁSZ vizsgálat 2015
ÉSZAKERDŐ Zrt. facebook
kisvasúti projekt
Agrárminisztérium
Muzsikál az erdő
A Mi Erdőnk
 
"Az Év Erdésze - 2018." verseny az ÉSZAKERDŐ Zrt-nél

Az ÉSZAKERDŐ Zrt. 2018. május 24-én rendezte meg Nagybarcán, a Didergő tanya környékén "Az Év Erdésze - 2018." elnevezésű házi versenyt, mely egyben válogató is volt az országos versenyre.

A versenyen az ÉSZAKERDŐ Zrt. 17 kerületvezető erdésze vett részt. A résztvevőket Papp Gyula erdészeti vezérigazgató-helyettes, a versenybíróság elnöke köszöntötte. A rajtszámok kihúzását követően a versenyzők 5 versenyszámban bizonyíthatták felkészültségüket.

Füzárradványi kastélyparkA komplex felismerés során 25 db vetített képről kellett felismerni erdei cserje- és fafajok téli és nyári hajtását, termését, csíracsemetéjét, típusjelző lágyszárúakat, ehető és mérgező gombákat, vadászható- és védett madár- és emlősfajokat, vadnyomokat.
Az állományleírás, fatérfogat becslés feladat során 1 famagasságnyi sugarú mintaterületen kellett meghatározni az állományleíró adatokat, valamint 1 db megjelölt álló fa magasságát és fatérfogatát kellett megbecsülni.

Varbó-FónagyságA gyérítésjelölést vastagrudas fejlődési fázisban lévő vörös tölgyes állományrészben kijelölt, 100 db törzset tartalmazó mintaterületen kellett végrehajtani az adott erdőrészlet erdőtervi előírásait figyelembe véve.
A választékolás, számbavétel során először 1 db KTT szálfa választékolását kellett elvégezni az ÉSZAKERDŐ Zrt-nél alkalmazott választékolási utasítás szerint, törekedve a legjobb értékkihozatalra. Ezt követően 3 db, különböző fafajú (VT, KH, CSNY) rönk számbavétele volt a feladat.
A távolságbecslés és trófeaminősítés feladat során szembecsléssel meg kellett határozni egy muflonkos és egy őzbak - erdőállományba kihelyezett - trófeájának távolságát, korosztályát, méretét és lőhetőségét.


A jó hangulatú verseny végén Papp Gyula erdészeti vezérigazgató-helyettes adta át a díjakat:

I. helyezett lett Dózsa Viktor, a Bódvavölgyi EI. kerületvezető erdésze, aki a maximálisan elérhető 600 pontból 486,5 pontot ért el.
II. helyezést ért el Bozsik Máté, a Répáshutai EI. kerületvezető erdésze 484,0 ponttal.
III. helyezett lett Bakti Péter, a Lillafüredi EI. kerületvezető erdésze 473,0 ponttal.

Varbó-FónagyságA DALERD Zrt. és az OEE szervezésében 2018. június 20-21. között megrendezésre kerülő országos versenyen Dózsa Viktor kerületvezető erdész fogja képviselni az ÉSZAKERDŐ Zrt-t.

Bányai Péter
erdőművelési vezető
ÉSZAKERDŐ Zrt.

(Fotók: Tóth Lajos)
 
ÉSZAKERDŐ Zrt. © 2011. | Jogi, adatvédelmi nyilatkozat | Honlap térkép | Elérhetőség
Adatvédelmi és Adatkezelési Szabályzat | Adatvédelmi tájékoztató | Adatvédelmi tájékoztató 5. sz. melléklet