A klímaváltozás és az erdők kapcsolata
 
     
ÁSZ vizsgálat 2015
ÉSZAKERDŐ Zrt. facebook
kisvasúti projekt
Herman Ottó mozdony
Agrárgazdasági Minisztérium
Muzsikál az erdő
 

Munkácsi diákok vendégeskedtek Borsod megyében

25 kárpátaljai gyerek vendégeskedett az ÉSZAKERDŐ Zrt.-nél. A munkácsi diákokat - és két kísérőjüket - négy napon át látta vendégül az erdőgazdaság. Rencsiné Ágh Márta humánpolitikai osztályvezető, az erdei iskolai programok koordinátora irányításával változatos programon vehettek részt. Kézműves foglalkozások, túrák, sétalovaglások - a gyerekek nem unatkoztak Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.
A tábor zárónapján, a Csanyiki Erdőház Erdészeti Erdei Iskolában meglátogatta a gyerekeket Ugron Ákos Gábor, a Földművelésügyi Minisztérium helyettes államtitkára és Zay Adorján, az ÉSZAKERDŐ Zrt. vezérigazgatója.
Ugron Ákos Gábor köszöntőjében arról beszélt: Miskolc és környéke az egyik legszebb helye Magyarországnak, úgyhogy érdemes eljönni ide. Emlékeztetett, hogy az állami erdőgazdaságok idén öt csoportot fogadtak: Zalában 3 erdélyi csoport vendégeskedett, Kárpátaljáról pedig két csoport érkezett, az egyik az ÉSZAKERDŐ Zrt.-hez. A helyettes államtitkár azt kérte a gyerekektől, hogy az itt szerzett tapasztalatokat "vigyék" magukkal, és próbálják otthon is megfigyelni a természetet.
Az ÉSZAKERDŐ Zrt. örömmel vállalta a kárpátaljai gyerekek vendéglátását - jelentette ki Zay Adorján. Az erdőgazdaság négy erdei iskolájában 10-15 ezer gyerek fordul meg évente, főként az anyaországból, de bízom abban, hogy a jövőben egyre több határon túli diák látogat majd el hozzánk - fogalmazott a vezérigazgató.
A gyerekek egy-egy ajándékcsomagot vehettek át, majd egy lillafüredi program után utaztak vissza Kárpátaljára.

Munkácsi diákok látogatása

Zay Adorján és Ugron Ákos Gábor

Munkácsi gyerekek látogatása

Miskolc, 2017. június 28.

 
ÉSZAKERDŐ Zrt. © 2011. | Jogi, adatvédelmi nyilatkozat | Honlap térkép | Elérhetőség