Tűzgyújtási tilalom térkép
 
A klímaváltozás és az erdők kapcsolata
 
     
ÁSZ vizsgálat 2015
ÉSZAKERDŐ Zrt. facebook
kisvasúti projekt
Agrárgazdasági Minisztérium
Muzsikál az erdő
 

Színes kisvasúti programok a Múzeumok Éjszakáján

Ötödik alkalommal csatlakozott a Múzeumok Éjszakája országos rendezvénysorozathoz az ÉSZAKERDŐ Zrt. Lillafüredi Állami Erdei Vasútja. A programok már délben elkezdődtek: "Kötött pályán - kötetlenül" címmel mozdonyparádét rendeztünk a Dorottya úti végállomásnál. Az érdeklődők erdei vasutunk dízel és hibrid mozdonyait nézhették meg "kívül-belül".
Este hat órakor indult különvonatunk, amit a Herman Ottó emlékmozdony vontatott. Az esős, hideg időjárás ellenére két kocsi megtelt utasokkal. Próbáltunk számukra változatos, érdekes programot összeállítani. A felsőhámori temetőben mécsest helyeztünk el Herman Ottó, a Fazola-család és Vásárhelyi István sírjánál, ahol Gulya István az MMKM Kohászati Múzeumának vezetője tartott előadást. Arra is volt alkalom, hogy az érdeklődők megnézzék a Fazola-kohót, az István cseppkőbarlangot, a Herman Ottó emlékházat és az erdőgazdaság ökoturisztikai központját. Fojtán István emlékezetes ismertetőt tartott az egri országútról éjszaka is látható, a lillafüredi Mária sétányon lévő kivilágított Patrona Hungariae szoborfülkéről, ami az ÉSZAKERDŐ Zrt. segítségével újult meg. Utasaink csoportjával megnéztük a palotaszálló nagyközönség elől elzárt kilátó tornyából a csodálatos kilátást és a szálló történetét bemutató kiállítást.
Összességében elmondható, hogy egy jó hangulatú programon vagyunk túl, amire még Szerencsről és Debrecenből is érkeztek utasok. Mindent elmond az itt szerezhető és csak ehhez az éjszakához köthető élményekről, hogy a majláthi megállóban éjfél körül, a programunk végén többen jelezték: ha jövőre is megrendezzük Lillafüredi Kisvasút Múzeumok Éjszakáját, akkor ők ismét eljönnek - foglalta össze az eseményeket Mátrai Imre, az ÉSZAKERDŐ Zrt. Lillafüredi Állami Erdei Vasút üzemigazgatója.


Fotók: Kaló tamás

Miskolc, 2015. június 23.
 
ÉSZAKERDŐ Zrt. © 2011. | Jogi, adatvédelmi nyilatkozat | Honlap térkép | Elérhetőség
Adatvédelmi és Adatkezelési Szabályzat | Adatvédelmi tájékoztató | Adatvédelmi tájékoztató 5. sz. melléklet