Tűzgyújtási tilalom térkép
 
A klímaváltozás és az erdők kapcsolata
 
     
ÁSZ vizsgálat 2015
ÉSZAKERDŐ Zrt. facebook
kisvasúti projekt
Agrárgazdasági Minisztérium
Muzsikál az erdő
 

Túl a 160.000 utason, 13. alkalommal zakatol a Mikulásvonat

A 2015. november 26. és december 16. közötti időszakban 19 ezer résztvevőt várnak a szervezők a Diósgyőri Mikulásvonatra - egyebek mellett ez hangzott el azon a sajtótájékoztatón, amit a "Diósgyőrért" Közhasznú Alapítvány és az ÉSZAKERDŐ Zrt. munkatársai tartottak szerdán, Miskolcon.
A rendezvény karitatív céljairól szólva Boda Péter, a "Diósgyőrért" Közhasznú Alapítvány elnöke elmondta: 1500-2000 sérült gyermeket és felnőttet szállít majd a Mikulásvonat ingyenes, ebben is partner volt az ÉSZAKERDŐ Zrt. Szeretnék, ha hátrányos helyzetű gyerekek is részt vennének a programon, ezért tárgyalnak Miskolc város önkormányzatával, hogy segítsenek kiválasztani a rászoruló óvodásokat, iskolásokat.
Mátrai Imre, az ÉSZAKERDŐ Zrt. Lillafüredi Állami Erdei Vasútjának igazgatója arra hívta fel a figyelmet, hogy mind a 14 hazai erdei vasút indít a diósgyőrihez hasonló járatokat, de a rendezvényeik mindössze néhány naposok. Szerinte rendkívül fontos, hogy a Mikulásvonatnak köszönhetően érzelmi szálak alakulnak ki az utasokban az erdei vasút, Lillafüred és Miskolc felé.
A tájékoztatón elhangzott: az október 12-én indított nagycsoportos, és a november 1-jén indított egyéni foglalások során már több mint 10 ezren biztosították helyüket az idei Mikulásvonat járatain.
A sajtóközlemény itt tekinthető meg.

Miskolc, 2015. november 13.

 
ÉSZAKERDŐ Zrt. © 2011. | Jogi, adatvédelmi nyilatkozat | Honlap térkép | Elérhetőség
Adatvédelmi és Adatkezelési Szabályzat | Adatvédelmi tájékoztató | Adatvédelmi tájékoztató 5. sz. melléklet